Prahla po slávě i po penězích, chtěla být milována i litována. Život hvězdy 90. let nakonec skončil hůř než pouhou smrtí

Foto: Netflix

Modelka, herečka a televizní hvězda, jejíž sláva vystoupala až ke hvězdám. To je Anna Nicole Smith. Její život ale nebyl jen sláva a pozlátko, ale také spousta utrpení. Nakonec skončil tou největší tragédií – smrtí. Život této slavné krásky mapuje nový dokument Netflixu Anna Nicole Smith: Neznáte mě (Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me).

Anna Nicole Smith, vlastním jménem Vickie Lynn Hogan, se narodila 28. listopadu 1967 a vyrůstala v malém texaském městečku Mexia. Přes to, že neprožívala zrovna nejšťastnější dětství ani dospívání, nakonec si splnila svůj sen. „Ráda bych lidem poradila, aby šli za svými sny. Mohou se splnit. Já jsem toho živým důkazem,“ říká hned v úvodu životopisného dokumentu, který je od 16. května dostupný na Netflixu.

Svou kariéru započala v roce 1992 v Playboyi a hned o rok později se stala Playmate roku. Později byla tváří módních značek jako Guess , H&M nebo Heatherette. V devadesátých letech byla chvíli snad nejslavnější ženou na světě. Ovšem její sláva brzy pohasla i s jejím životem.

TAKÉ JSME PSALI: Nejsem oběť, ale přeživší, říká Pamela Anderson o novém dokumentu, který ji ukáže tak, jak ji ještě neznáte

Tragický příběh Anny Nicole Smith

Pozor, článek obsahuje spoilery.

Dokumentární snímek od režisérky Ursuly Macfarlane ukazuje pohled na její život ze všech stran, včetně těch nejtemnějších. Obsahuje známé i dosud neviděné archivní záběry a fotografie, zpravodajské záběry, rozhovory s jejími přáteli, příbuznými, spolupracovníky a novináři – to vše zasazené do lineární osy, která začíná v prašném městě Mexia v Texasu, kde Anna Nicole Smith vyrostla. Žila se svou matkou, ale většinu času trávila u své tety. Střední školu opustila ve druhém ročníku, čtyři roky pracovala v místním podniku a v 17 letech se vdala a porodila syna Daniela. Její první manželství nebyla žádná pohádka. Nakonec se rozhodla manžela opustit a s dítětem odešla.

Z dokumentu se také dozvídáme, že nějakou dobu pracovala ve striptýzovém klubu. Její bývalá kolegyně a kamarádka Missy vypráví: „Měla neuvěřitelnou pracovní morálku. Jejím hlavním cílem bylo našetřit, aby si mohla koupit, co potřebovala a vytvořit pro Daniela domov.“

Anniným snem bylo stát se slavnou modelkou, ale měla pocit, že ji v tom brání jedna věc – prsa. Nechala si tedy udělat prsní implantáty. „A tehdy začala brát léky proti bolesti. Valium, Xanax, Lortabs, Vicodin a Klonopin…,“ odříkává Missy výčet léků, které se jí nakonec staly osudnými.

ČTĚTE TAKÉ: Znásilnění při castingu nebo topení ve vaně: Co je ve filmu o Marilyn Monroe pravda a co fikce

Foto: Netflix

Přibližně ve stejnou dobu se Anna setkala s J. Howardem Marshallem, o 63 let starším miliardářem. Koupil jí auto, koupil jí dům a měla od něj neustálý příjem peněz. Díky tomu mohla přestat pracovat ve striptýzových klubech. Několikrát ji požádal o ruku, ale ona ho vždy odmítla se slovy: „Nevezmu si tě, dokud si sama neudělám jméno. Nechci, aby mě lidé měli za zlatokopku.“ Nakonec se však po letech vzali.

Anna Nicole Smith se jednoho dne vypravila do LA splnit si svůj sen – stát se hvězdou! Byla krásná a připomínala filmové hvězdy 60. let v čele s Marilyn Monroe. Občas říkala, že si připadá jako reinkarnace její dcery. V roce 1991 započala svou kariéru v časopise Playboy a další rok se stala Playmate roku. Brzy si jí všiml spoluzakladatel firmy Guess Jeans Paul Marciano. V té době šlo o jednoho z největších výrobců džínů. Rozhodl se z Anny udělat hvězdu nové reklamní kampaně. A protože pro Guess Jeans pracovaly v té době opravdu známé modelky, Annino jméno se brzy přidalo na jejich seznam a stala se hvězdou! Poté si jí všiml Joel Coen a pozval ji na konkurz do filmu Záskok, který vyšel v roce 1994. Anna v něm získala roli a rázem z ní byla také herečka. Okamžitě se dostala do hledáčku paparazzi a bulvárních médií.

Foto: Netflix

Dokument nás provede šíleným tempem jejího života, až k období, kdy se potkala se svým biologickým otcem a bratrem, které nikdy předtím nepotkala. Podobně jako Marilyn Monroe jí v životě chyběla otcovská postava. Byla šťastná, že je má. Jenomže nic nebylo růžové tak, jak se zdálo. Její otec totiž nebyl zrovna svatoušek a vztahy zase brzy přerušila.

Když její manžel J. Howard Marshall v 90 letech zemřel, mnoho lidí v čele s jeho synem se Annu snažilo připravit o veškerý majetek. Byla vystavena tvrdým právním bitvám, v kterých šlo o majetek ve výši 1,6 miliardy dolarů. A nakonec přišla skoro o vše. Ačkoliv jí dal Marshall za svůj život spoustu peněz, Anna je všechny dokázala utratit, takže neměla nic našetřeno. Z hvězdy, která byla na vrcholu, se Anna rychle začala dostávat ke dnu. Začala brát drogy a podle jejích přátel se úplně změnila její osobnost. Spousta lidí se od ní v té době začala odvracet, včetně módních značek. Nakonec vznikla reality show, která si víceméně dělala legraci z jejího tragického života.

PSALI JSME TAKÉ: Dokument o Marilyn Monroe od Netflixu přináší šokující odhalení o její smrti

Foto: Netflix

Následně si prošla různými fázemi života včetně přibírání na váze a následným drastickým hubnutím, které ji málem stálo život. To všechno kvůli propagaci pilulek na hubnutí, které šly po jejím comebacku na dračku. Nikdo ze zákazníků ale nevěděl, co za její znovu štíhlou figurou ve skutečnosti stálo.

V jejím životě byl také nový muž, právník Howard Stern. Zároveň se ale začala stýkat s mladým fotografem Larrym Birkheadem. Když Anna pak porodila dceru Dannielynn Hope Marshall Stern, oba muži si na ni nárokovali právo. Po její smrti se však k otcovství začali hlásit i další adepti. V dubnu 2007 bahamský soudce nakonec rozhodl, že testy DNA prokázaly jako otce Anniny dcery Larryho Birkheada.

Foto: Netflix

Annin syn Daniel zemřel v nemocničním pokoji své matky pouhé tři dny poté, co porodila dceru. Podle pitvy úmrtí zapříčinila kombinace léků na předpis a antidepresiv. Anna Nicole Smith byla zdrcená a neustále opakovala, že měla zemřít ona. Její syn byl pro ni vše. Byl pro ni nejdůležitějším člověkem v životě. Nakonec půl roku poté, stejně jako on, zemřela na předávkování léky na předpis. V té době jí bylo pouhých 39 let.

Tím ale celý dokument nekončí. Na jeho konci se totiž dozvídáme, že Anne svůj život nevykládala vždy úplně po pravdě. A i když nakonec skončil tragicky, rozhodně tak nezačal. Ačkoliv to ráda lidem vykládala. Matka, o které říkala, že ji údajně bila a znásilňovala, byla podle slov svědků milující a hodná a vždycky když mohla, Anně pomáhala. Rozhodně ani nebyli chudí, jak ráda prezentovala. Své matce prý jednou dokonce řekla: „Mami, musíš konečně pochopit, že když vykládám smutné příběhy, vydělám víc peněz.“ Na tom nejsmutnějším ale nakonec nevydělala. Když její život opravdu tragický byl, zničilo jí to.

Zdroj: Autorka článku, dokument Netflixu Anna Nicole Smith: Neznáte mě

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.