10 skvělých seriálů Netflixu, z kterých si kritici sedli na zadek. Špatně si většina nevede ani u Čechů a Slováků

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Kritici jsou ve svých hodnoceních neoblomní. Nicméně ne vždy to znamená, že se seriál, který kritizují, nebude líbit divákům. Někdy se pro změnu stává, že jsou sice odborníci z projektu nadšení, ale diváci ho naopak hodnotí jako odpad. Tady jsou kritiky nejlépe hodnocené seriály na Netflixu.

V našem výčtu naleznete deset seriálů, které dostaly na světovém Rotten Tomatoes vysoké hodnocení od kritiků (97 až 100 %), ale na českém ČSFD se k tak vysokým číslům mnohdy ani nepřiblížily. Ačkoliv i zde je hodnocení většinou, až na výjimky, velmi dobré.

Lupin

ČSFD: 74 %

Příběh zloděje gentlemana a mistra převleků kritiky uchvátil, a tak není divu, že se 5. října seriál dočká v pořadí už třetí řady. Děj začíná v momentě, kdy Arsène Lupin ukradne diamantový náhrdelník z Louvru, jenž původně patřil Marii Antoinettě a nyní ho vlastní rodina Pellegriniů. Zásadového zloděje žene kupředu touha po pomstě, jelikož byl v minulosti jeho otec obviněn z krádeže a mocná rodina v tom měla prsty.

Více jsme psali zde.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím

ČSFD: 75 %

Malý Gus se po smrti svého otce vydává ve společnosti osamělého poutníka Jepperda na dobrodružnou výpravu. Chlapec, který je napůl jelenem a napůl člověkem, se během ní seznamuje s dalšími hybridními tvory a poznává svět. Seriál slaví tak obrovské úspěchy, že Netflix uvedl 27. dubna jeho pokračování.

Více jsme psali zde.

Peklo

ČSFD: 60 %

Příběh hororového seriálu Peklo, který byl natočen podle úspěšného webového komiksu, se odehrává ve světě, kde každý zná svůj čas smrti. Jako by to ale nestačilo, v osudný okamžik se objevují monstra, která duše mrtvých stahují do pekla. Fanoušky jistě potěší, že se seriál dočká pokračování. Předběžná doba uvedení druhé řady zatím není známa.

Více jsme psali zde.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlepší korejské thrillery, které si právě teď můžete pustit na Netflixu

Království zombie

ČSFD: 83 %

Historický horor zasazený do období dynastie Čoson začíná podivným úmrtím krále, jenž podlehne neštovicím. Ihned poté je korunní princ označen za zrádce. Za vším stojí těhotná královna a její otec, kteří chtějí získat království pro sebe a korunní princ je pro ně překážkou. Nicméně se nejedná o žádné slabé princátko, které by se nechalo snadno zastrašit. Společně se svým strážcem se princ vydá hledat lékaře, který jako poslední jeho otce léčil. Oba však uvíznou ve vesnici, kterou sužuje děsivá nemoc.

Více jsme psali zde.

Ve Při

ČSFD: 76 %

Dubnová novinka, která pořádně zamávala se sledovaností na Netflixu, má obrovské předpoklady k tomu, aby se dočkala pokračování. Předlohou seriálu je událost, kterou režisér Lee Sung Jin sám zažil. Pokud dá Netflix pokračování zelenou, nechal se režisér slyšet, že má podklady pro to, aby natočil více než jednu novou řadu. V seriálu se střetává neúspěšný podnikatel se ženou, jež se vlastní pílí vyšplhala až na vrchol.

Více jsme psali zde.

MO

ČSFD: 66 %

Seriál z loňského roku je jedním z prvních velkých amerických projektů, který vykresluje život palestinského uprchlíka. Během Gotham Awards dokonce seriál proměnil nominaci v kategorii průlomový seriál (v délce do 40 minut). Hlavní postavu v MO ztvárnil Mo Amer, a jak už jméno herce napovídá, je seriál natočen podle jeho vlastních zkušeností uprchlíka žijícího v Texasu.

PSALI JSME: Na Netflix míří film inspirovaný skutečným příběhem syrské uprchlice, která se dostala až na olympiádu v Riu

Ztracena v bílém šumu

ČSFD: 70 %

Španělská mysteriózní thrillerová série Ztracena v bílém šumu, jejíž předlohou je stejnojmenný bestseller Javiera Castilla, přistála na Netflixu koncem letošního ledna. Šest dílů se divákům líbilo tak moc, že je sledovali bez přestávky. V seriálu se mladá začínající novinářka Miren rozhodne podat pomocnou ruku rodičům, kterým se během slavnostního průvodu ve španělské Malaze v davu ztratila malá dcera.

Více jsme psali zde.

Řád

ČSFD: 63 %

Přestože byl seriál Řád po dvou řadách zrušen, kritikům se velmi líbil. Je tak otázkou, zda se ho Netflix nerozhodne po nějaké době obnovit. V seriálu vstupuje vysokoškolák Jack Morton do legendárního tajného spolku, aby odhalil hrůzná tajemství a pomstil smrt své matky. Jako vlkodlak se však pohybuje na tenkém ledě, protože se členové spolku nesmí o jeho tajemství dozvědět.

Katla

ČSFD: 66 %

Mysteriózní seriál z roku 2021 označili diváci za něco, co ještě neviděli. Obrovský potenciál seriálu Katla dle nich tvůrci úplně promarnili, nicméně kritikové jsou opačného názoru. Seriál pojednává o dívce hledající svou ztracenou sestru, která zmizela v den erupce sopky Katla. Zatímco naděje dívky pomalu uhasínají, začnou se objevovat nečekaní hosté.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 5 nejočekávanějších filmů Netflixu pro tento rok: Je mezi nimi válečné drama i jeden pořádný úlet

Srdcerváči

ČSFD: 82 %

Rozkošný seriál pro dospívající je nejenom romantickým kouskem, ale v téhle době také potřebným. Příběh se točí okolo dvou studentů, kteří navštěvují stejnou chlapeckou školu. Na jedné straně je přemýšlivý Charlie, který se netají tím, že je gay, a na druhé Nick, veselý hráč rugby. První řada slavila obrovský úspěch, a proto zřejmě nikoho nepřekvapí, že 3. srpna bude na Netflixu pokračování.

Více jsme psali zde.

Zdroje: Netflixer, ČSFD, Rotten Tomatoes, HELLO!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.