Na Netflix míří temná komedie Ve Při s hvězdou seriálu Živí mrtví

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V komediálním a hluboce dojemném seriálu Ve Při (BEEF), který vstoupí na Netflix už 6. dubna, se proti sobě postaví osoby z odlišných světů, kdy naprostou trosku naštve nóbl dáma. Za vším stojí skutečná událost!

Od ledna do května loňského roku se v Los Angeles natáčel desetidílný seriál pojednávající o dvojici naprostých cizinců, jejichž incident na silnici se vymkne kontrole. Proti sobě se postaví Danny Cho, neúspěšný podnikatel s nějakým tím mindrákem, a Amy Lau, podnikatelka s působivým životem.

Za tvorbou seriálu stojí Lee Sung Jin, který v minulosti pracoval na kouscích jako jsou Dave a Silicon Valley. V rozhovoru pro Vanity Fair prozradil, jaká událost mu vnukla nápad na děj. Před několika lety stál na semaforu v Los Angeles, když vedle zastavil rozzuřený muž v bílém SUV, troubil a křičel na něj. Důvodem bylo to, že na semaforu svítila zelená.

Ten den neměl nijak zvlášť dobrou náladu, takže ho nenapadlo nic jiného než za ním jet. Nakonec se nic šíleného nestalo, ale ten incident mu utkvěl v paměti a přivedl ho k nápadu na seriál Ve Při. Ve finále je tomu chlápkovi vděčný, že na něj křičel.

V březnu 2021 Netflix oznámil, že v čele hereckého obsazení se objeví Steven Yeun a Ali Wong. Herec se do paměti fanoušků zapsal jako Glenn z úspěšného hitu Živí mrtví (The Walking Dead) od AMC. Za roli ve filmu Minari si dokonce vysloužil nominaci na Oscara. V seriálu se představí jako Danny Cho, údržbář a rádoby podnikatel, který žije se svým mladším bratrem a po sérii špatných finančních rozhodnutí se snaží vyjít s penězi.

Herečka je známá především díky svým stand-up vstoupením a projektech jako jsou Vždycky budeš moje možná (Always Be My Maybe), Ali Wong: Baby Cobra nebo Hard Knock Wife. Rovněž je autorkou bestselleru Dear Girls.

Poté, co Lee Sung Jin obsadil postavu Dannyho, začal přemýšlet nad jeho protějškem. Náhodou ho napadla právě Ali Wong, se kterou už v minulosti spolupracoval na animovaném seriálu Tuca & Bertie od Netflixu. Na roli bohaté podnikatelky, která se nahoru vypracovala sama, se herečka perfektně hodí. „Je na ní prostě vidět, že dobře ovládá své tělo a hlas. Je v tom obrovská preciznost,“ zmínil v rozhovoru.

Hereckou sestavu doplňují Maria Bello, Joseph Lee, Young Mazino, David Choe, Patti Yasutake, Ashley Park, Justin H. Min, Mia Serafino a Remy Holt.

Každá z deseti epizod začne odkazem na citát, který inspiroval téma daného dílu.

Na Netflixu již 6. dubna!


Zdroj: Netflix, ČSFD, Vanity Fair

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.