5 nejočekávanějších filmů Netflixu pro tento rok: Je mezi nimi válečné drama i jeden pořádný úlet

Michaela Pašková
Foto: Jasin Boland/Netflix

Netflix se stále drží na špici streamovacích platforem, čemuž přispívá i rozmanitá nabídka, kterou tvůrci neustále rozšiřují. Letos si budou moci uživatelé vychutnat skvělou podívanou také v podobě pěti velmi očekávaných filmů. Na jeden z nich fanoušci čekají už 23 let.

Slepičí úlet 2: Zrození Nuget

Premiéra: 10. listopadu 2023

Dvě desetiletí po založení opeřeného svazu a vylétnutí z kurníku se hrdinové animovaného filmu Slepičí úlet vracejí na scénu. V pokračování se znovu setkáme s ikonickou Ginger a Rockym, a stejně tak s hejnem jejich přátel a členy rodiny. Slepičí úlet se v roce 2000 zapsal do filmové historie jako nejvýdělečnější stop motion animovaný snímek všech dob a dodnes tento rekord nikdo nepřekonal. Očekává se, že si nové pokračování povede podobně.

Foto: Aardman Animations

Pain Hustlers

Premiéra: 27. října 2023

Britský režisér David Yates, který je známý především svou prací na filmech o Harrym Potterovi a Fantastických zvířatech, se tentokrát pustil do kriminálního žánru. Drama Pain Hustlers pojednává o ženě, jež po ztrátě zaměstnání pracuje ve farmaceutické firmě. Jejím cílem je pouze uživit dceru, které chce dopřát lepší budoucnost. Netuší ale, že se kvůli nové práci dostane přímo do středu dění nebezpečného zločineckého spiknutí.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nejlepší filmy z produkce Netflixu, mezi kterými si vybere opravdu každý: Od Irčana po Pinocchia

Foto: Brian Douglas/Netflix

Vyproštění 2

Premiéra: 16. června 2023

Poté, co specialista na špinavou práci Tyler Rake sotva přežil misi v bangladéšské Dháce, je se svým týmem znovu připraven na nová dobrodružství. Tentokrát musí vysvobodit rodinu nelítostného gruzínského gangstera, který ji drží v jednom z nejnebezpečnějších vězení na světě.

Více jsme psali zde.

Krev a zlato

Premiéra: 25. května 2023

Při hledání dcery překvapí dezertéra Heinricha hlídka SS, kterou vede velitel von Starnfeld. Protože se jedná o nelítostného muže, chce pověsit Heinricha na strom. Na poslední chvíli ho však zachrání odvážná farmářka Elsa. Jelikož je spojuje nenávist ke stejnému nepříteli, pustí se oba do boje za spravedlnost a lepší budoucnost svých rodin.

Více jsme psali zde.

PSALI JSME TAKÉ: 5 skvělých seriálů na Netflixu, ve kterých hlavní hrdinové spřádají šílené plány na pomstu

Matka

Premiéra: 12. května 2023

Během útěku před nepřáteli se musela nemilosrdná atentátnice vzdát své dcery. Po letech se rozhodne opustit úkryt v aljašské divočině, protože život jejího dítěte je ohrožen.

Více jsme psali zde.

Zdroje: Netflix, Netfixer, TUDUM, What‘s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.