Bizarní královna Charlotte bude mít vlastní seriál. Zjistíme, jak se stala ikonickou postavou britských dějin

Eva Lenská
Foto: Netflix/Liam Daniel

Oblíbený seriál Bridgertonovi se dočká zajímavého spin-offu v podobě minisérie, která se bude hlouběji zabývat postavou královny Charlotty. Začne se natáčet příští rok a jistě potěší fanoušky nejen historie.

Minisérie o královně Charlottě se bude pravděpodobně jmenovat Queen Charlotte a už předem se ví, že bude mít jen jednu řadu. Společně se vrátíme zpátky v čase a dozvíme se, jak se královna Charlotta stala ikonickou postavou britských dějin a samozřejmě také seriálu Bridgertonovi.

Seriál Bridgertonovi je velmi úspěšný. Od září 2021 je stále nejsledovanějším originálním pořadem Netflixu, a přestože jeho fanoušci netrpělivě očekávají teprve jeho druhou řadu, schválena byla i třetí a čtvrtá.

V souvislosti s minisérií o královně Charlottě uvedla výkonná ředitelka Bela Bajaria pro What’s on Netflix: „Dokud se neobjevil seriál Bridgertonovi, mnoho diváků vůbec neznalo skutečný příběh královny Charlotty. Jsem nadšená, že tato nová minisérie dále rozšíří její příběh a svět Bridgertonů.”

Foto: Netflix/Liam Daniel

Hlavní autorkou seriálu bude Shonda Rhimes. Bude to poprvé, co se Shonda bude přímo podílet na psaní scénáře, protože u hlavního seriálu působila pouze jako výkonná producentka. Producenty budou Betsy Beers a Tom Verica. V Bridgertonových ztvárnila královnu Charlottu jednapadesátiletá herečka Golda Rosheuvel, tu však ve spin-offu nejspíš neuvidíme, protože budeme sledovat dřívější období královnina života a hlavní představitelka bude tedy logicky mladší.

Co všechno v připravované minisérii uvidíme? Děj se bude soustředit na původ, vzestup a milostný život královny Charlotty. Fanoušky Bridgertonových jistě potěší, že v minisérii uvidí i mladou Violet Bridgertonovou a lady Danburyovou.

Královna Charlotta se narodila v Německu a do Velké Británie se přijela provdat za krále Jiřího III. Jako jedna z prvních rozpoznala talent malého Mozarta. Podle historiků prý měla africké kořeny, o čemž se pak hojně diskutovalo v souvislosti s tím, že ji v Bridgertonových ztvárnila herečka tmavé pleti.

A kdy bude možné minisérii vyhlížet? Pravděpodobně se začne natáčet v lednu příštího roku. Pokud vše dobře půjde, mohli bychom se premiéry dočkat během Vánoc roku 2022, ale pravděpodobnější je, že nám královna Charlotta vstoupí na obrazovky až v roce 2023.

Zdroj: whats-on-netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.