Promluvila o natáčení postelových scén a prozradila, čím ji Sam Heughan dokáže vytočit. Dnes slaví narozeniny Caitriona Balfe z Cizinky

Eva Lenská
Foto: Starz!/Sony Pictures Home Entertainment

Dnes slaví 44. narozeniny irská herečka Caitriona Balfe, kterou proslavila především role odvážné a tvrdohlavé Claire v seriálu Cizinka. To ale není vše. Tato okouzlující kráska z Dublinu bývala svého času úspěšnou modelkou a kromě herectví se věnuje také charitě. Zaměřme se tedy na pár zajímavostí z jejího života a kariéry.

Caitriona Mary Balfe se narodila 4. října 1979 v irském Dublinu. Dětství prožila ve vesničce Tydavnet, nedaleko Monaghanu. S modelingem začala v 18 letech, zatímco studovala na Dublinském technologickém institutu. Deset let pózovala na přehlídkových molech i v reklamách. Spolupracovala se slavnými značkami jako Chanel, Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Moschino, Balenciaga nebo Givenchy. Modeling se jí však časem znechutil a tak propadla herectví.

Do role odhodlané léčitelky Claire Beaucham Randall Fraser, která cestuje časem, byla obsazena v roce 2013. Svým temperamentním a přirozeným herectvím okouzlila nejen kritiky, ale především fanoušky. Její chemie se Samem Heughanem je nepřekonatelná. V roce 2019 se provdala za svého dlouholetého přítele Tonyho McGilla. O dva roky později se jim narodil syn.

ČTĚTE TAKÉ: Tvůrce seriálu Cizinka naznačil, jaký osud čeká hlavní hrdiny. Budeme féroví ke skalním fanouškům, tvrdí

Foto: Starz!/Sony Pictures Home Entertainment

Sex a láska v Cizince

Co říká na často docela odvážné erotické scény v seriálu Cizinka? Na otázku, jak se jí natáčely, odpověděla: „Nemůžu říct, že bych všechny ty erotické scény milovala. Jejich natáčení není zrovna zábavné.“ Na druhou stranu připustila, že jsou pro příběh zásadní. „Patří ke stěžejní části jejich vztahu. Jamie a Claire jsou do sebe zamilovaní stejně, jako byli na začátku,“ uvedla před premiérou 6. řady.

Láska k přírodě a zvířatům

Odjakživa miluje přírodu. Ve volném čase se věnuje turistice, chodí na procházky a objevuje krásy jiných zemí. Zajímá se o životní prostředí. Také má ráda zvířata, i když na place někdy způsobí pořádný zmatek. V Cizince si užívá společnost koní, psa Rolla a kocoura jménem Adso. Velmi se zajímá o práva a ochranu zvířat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Netflix míří další český film, který to pořádně schytal. Podle recenzí jde o nejhloupější a nejprázdnější film minulého roku

Foto: Sony Pictures Releasing

Talent na jazyky

Caitriona hovoří plynně několika jazyky včetně angličtiny. Ovládá irskou gaelštinu, francouzštinu a němčinu, což výrazně přispívá k její herecké všestrannosti. Nutno dodat, že francouzsky se nejspíš naučila díky modelingu, protože žila a pracovala ve Francii.

Čím ji Sam dokáže naštvat

Se Samem Heughanem, jenž hraje Jamieho, ji pojí dlouholeté přátelství. Oba se na sebe mohou vždycky spolehnout a jeden druhého podpořit. Sam je rád, když mu Caitriona dobře poradí, ale kupodivu ji umí i pěkně naštvat. Místo toho, aby jí zavolal, jí totiž posílá dlouhé hlasové zprávy, což ji vytáčí. „Když už chceš mluvit do telefonu, tak mi prostě zavolej,“ vyčetla mu během jedné propagační akce. „Není to monolog. Měl by to být rozhovor.“

NAPSALI JSME TAKÉ: Je plný sexu, drog a psychických chorob, láká Robbie Williams na svůj nový dokument. Netflix vydal první upoutávku

Jamie a Claire v 6. řadě seriálu Cizinka
Foto: Starz/Sony Pictures Home Entertainment

Byla andílkem Victoria’s Secret

Půvabná herečka patřila k andílkům Victoria’s Secret. V roce 2002 se účastnila přehlídky Victoria’s Secret po boku slavných modelek Alessandry Ambrosio a Adriany Limy. Nebylo to však tak snadné. Mezi krásně opálenými dívkami zářila díky své bělostné pleti jako padlý sníh. Musela se nechat několikrát nastříkat bronzovým samoopalovacím nástřikem. I přes veškerou snahu byla na mole ze všech dívek nejbělejší.

Práva žen a interrupce

Herečka se netají tím, že se jí nelíbí, když muži zasahují ženám do rozhodování o vlastním těle, což se týká především potratů. Jasně řekla: „Mít dítě je hluboce osobní rozhodnutí, které by se mělo týkat výhradně ženy, která ho musí donosit. Tečka.“ Kromě toho aktivně podporuje organizace, které pomáhají zlepšit postavení žen ve společnosti a bojují proti diskriminaci na základě pohlaví.

Všech 6. řad a 1. část 7. řady seriálu Cizinka (Outlander) naleznete na Netflixu.

Zdroj: Facts, Geo News, Irish Central, Hello!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.