Hvězda trilogie Padesát odstínů podstoupila protialkoholní léčení. Dnes slaví 32. narozeniny

Lucie Zajdáková
Foto: Universal Pictures (Padesát odstínů svobody)

Pořekadlo, že jablko nepadá daleko od stromu, platí i v tomto případě. Dakota Johnson pochází z americké herecké rodiny, kde si tuto tradici drží již přes dvě generace. Dakota se proslavila trilogií Padesát odstínů (Fifty Shades), kde si zahrála Anastasii Steele. Mimo jiné se též živila modelingem. Mohli jsme ji potkat na přehlídkovém mole značek jako jsou MANGO, Wish, Uniquelo nebo Oliver Peoples.

Možná jste nevěděli, že se jejím nevlastním otcem stal herec Antonio Banderas. Dohromady má celkem šest nevlastních sourozenců. Dětství trávila v Coloradu u svého otce. Již v 10 letech uměla manipulovat se střelnou zbraní, jezdit na motorce nebo na koni, a zakládat táborové ohně. Kromě toho všeho, se přes 12 let věnovala tanci, především baletu. Mezi její oblíbené knihy patří Lolila.

Foto: Focus Features (Kalifornský sen)

V roce 2007 podstoupila protialkoholní léčbu. Obdobné zkušenosti mají oba její rodiče. V roce 2012 začala pracovat pro společnost FOX na sitkomu o mladé svobodné matce Ben & Kate, který má 16 epizod.

Herečka se objevila ve vedlejších rolí ve filmech Need for Speed (2014), 21 Jump Street (2012) nebo Sociální síť s Justinem Timberlakem z roku 2010.

Foto: Michele K Short / Netflix (Rány)

A jaké filmy s Dakotou Johnson najdete na Netflixu?

  • Rány (2019)
  • Náš kamarád (2019)
  • Padesát odstínů šedi (2016)
  • Need for Speed (2014)
  • Sociální sít (2010)

Zdroje: Wikipedia, The Things, Factinate, Yaay Today, Useless Daily

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.