Vydělával si čištěním zaschlého mléka z odsávaček a v koupelně má Thorovo kladivo. Chris Hemsworth slaví kulatiny

Michaela Pašková
Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Australský herec, který je známý především díky roli jednoho z původních šesti Avengerů Thora, v roce 2014 magazín People zvolil za nejvíce sexy žijícího muže světa. Dnes, o necelých deset let později, se tento přes sto devadesát centimetrů vysoký chlapík zařadil mezi čtyřicátníky.

Chris Hemsworth se narodil 11. srpna 1983 v Melbourne učitelce angličtiny Leonie a poradci v sociálních službách Craigovi. Jeho bratři, Luke a Liam, jsou rovněž známí herci. Už jako mladík hrával postavu Kima Hydea ve 171 epizodách populárního seriálu Home and Away.

Rychlá svatba

V roce 2007 se přestěhoval do Los Angeles a o tři roky později se po necelém roce známosti oženil se španělskou modelkou a herečkou Elsou Pataky. Herec prozradil, že mu rychlá svatba přišla správná, přestože nic podobného nebylo vůbec v plánu. Tehdy byli na dovolené a se svou nastávající si řekli, že když už si užívají volna, mohli by se taky vzít. Jelikož na výletě byli i se svými rodinami, přišlo jim to jako skvělá příležitost. V roce 2012 přivítali na svět první ze svých tří dětí.

Star Trek jako začátek úspěchu

V roce 2009 se režisér J. J. Abrams natočil hit Star Trek, který na ČSFD dosahuje hodnocení velmi slušných 84 %. Chris si v něm zahrál malou roli otce kapitána Kirka. Poté ale nemohl zhruba devět měsíců vůbec sehnat práci, z nouze tedy zkusil konkurz na Thora. Po jeho absolvování se mu však nikdo neozval. Nicméně krátce na to vstoupil do kin Star Trek, na který se režisér Thora Kenneth Branagh podíval. Hemsworth práci nakonec získal a do dnešního dne se domnívá, že roli dostal, protože spolu oba režiséři komunikovali.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Historicky první promítání filmu Netflixu v Česku: Režisér Sam Hargrave přijel představit akcí nadupaný trhák, který u nás natáčel

Tanečník Thor

V šesté řadě Dancing with the Stars předvedl v roce 2006 Chris své taneční umění. Bohužel se mu číslovka šest stala osudnou, protože byl po šesti týdnech vyřazen. Dnes na show vzpomíná v dobrém, protože mu dopomohla k tomu, aby byly jeho nohy hbitější, což jako Thor rozhodně potřeboval.

Fitness aplikace

Hemsworth je známý svou neuvěřitelnou fyzičkou a často hovoří o náročných fitness aktivitách. V roce 2019 vypustil do světa vlastní cvičící aplikaci Centr, jež uživatelům pomáhá trénovat, stravovat se a celkově žít lépe.

Vzorný syn

Jedním z důvodů, proč se dal na dráhu herectví, byla snaha finančně podpořit rodinu. Jeho cílem bylo splacení domu rodičů, proto na sebe při konkurzech kladl vysoké nároky. Uznává, že kdyby na sebe nevzal tuto povinnost, možná by byl v počátcích své kariéry uvolněnější. „Byla to první věc, kterou jsem udělal. Jak stárnete, role se obracejí. Byli tak mladí, když nás měli. Aby nám zajistili skvělý život, tvrdě pracovali a vzdali se veškerého mládí,“ zmínil v rozhovoru pro GQ.

Kladivo v koupelně

V domě má asi pět Thorových kladiv a jedno z nich je odložené i v koupelně. Hemsworthovi děti v koupelně velmi rády tráví čas a mnohdy tam zůstávají opravdu dlouho. Jeden z jeho synů má ve zvyku ,těžkou‘ rekvizitu zvedat a jeho záliba se už na stavu předmětu projevila. Má na sobě několik promáčklin a škrábanců.

PSALI JSME TAKÉ: Kapitánem Amerikou díky Iron Manovi a rozvod na oko se Sandrou Bullock: Dnes slaví narozeniny první Avenger Chris Evans

Foto: Paramount Pictures

První zaměstnání

Během svého vystoupení v pořadu Tonight Show Starring Jimmy Fallon přiznal, že s prací začal už ve svých čtrnácti letech. Tehdy dělal pro lékárnu, jež pronajímala přístroje vyrobené společností Fisher & Paykel. Jeho úkolem bylo čistit zaschlé mléko z odsávaček pomocí zubního kartáčku, spreje a utěrky.

Další fakta o oslavenci Chrisu Hemsworthovi:

  • Kvůli roli Thora přibral 20 kilogramů svalové hmoty.
  • S Tomem Hiddlestonem, který ztvárňuje Thorova bratra Lokiho, si je i v reálném životě velmi blízký.
  • Je vášnivým včelařem.
  • Narodil se ve čtvrtek, který je pojmenovaný podle Thora.

ČTĚTE TAKÉ: Kdyby nevyšlo herectví, měl Tom Holland plán B. Král spoilerů a Spider-Man, který se bojí pavouků, slaví narozeniny

Foto: Marvel Studios
  • Ve dnech, kdy natáčel libací scény s Natalií Portman, nejedl maso, protože je herečka veganka.
  • Gorr je jeho nejoblíbenějším padouchem z Marvelu.
  • Jeho děti si zahrály ve snímku Thor: Láska jako hrom. Syn Tristan ztvárnil malého Thora a India Rose dceru Gorra.
  • Ve filmu Thor: Ragnarok severského boha ostříhá postava, kterou si zahrál Stan Lee, což je jeden z tvůrců původního komiksu.
  • Tyler Rake je jméno hlavního hrdiny, kterého herec hraje v akčním snímku Vyproštění. Slovo ,rake‘ v češtině znamená hrábě a právě tento nástroj použil specialista na špinavou práci v jedničce k zabíjení svých nepřátel.

Na Netflixu se s ním můžete podívat na tyto pořady:

  1. Vyproštění
  2. Vyproštění 2
  3. V srdci moře
  4. Spiderhead
  5. Rivalové
  6. Krotitelé duchů

Zdroje: SK POP, Us Weekly, GQ, Insider, ČSFD, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.