Historicky první promítání filmu Netflixu v Česku: Režisér Sam Hargrave přijel představit akcí nadupaný trhák, který u nás natáčel

Foto: Jasin Boland/Netflix

Netflix v sobotu večer v pražském Kině Lucerna představil svůj nejnovější akční film Vyproštění 2 s Chrisem Hemsworthem v hlavní roli, který se natáčel částečně i v Česku. Na místě byl i režisér filmu Sam Hargrave.

V sobotu 10. června se v Kině Lucerna v Praze uskutečnila speciální česká premiéra očekávaného akčního filmu Vyproštění 2 (Extraction 2) s Chrisem Hemsworthem, který se z velké části natáčel i v Česku. Jedna z největších akčních sekvencí se například odehrává ve věznici v Mladé Boleslavi.

„Myslím si, že tato scéna je jedním z největších úspěchů tohoto filmu. Ne, že bychom to počítali, ale trvá 21 minut a 7 vteřin. Myslím si, že je ta věznice opravdu perfektní a skvěle se tam dělají akční scény. Nicméně si myslím, že se tam toho zas tolik nenatočilo. Myslím, že tam něco zkoušeli s Mission: Impossible. Já jsem chtěl ukázat svůj pohled na věc a vymyslet nějakou unikátní scénu, která ukáže věznici zase trochu z jiného úhlu. Musím ocenit fantastickou práci našich kaskadérů a choreografii, kterou předvedli,” řekl po promítání režisér Sam Hargrave.

Foto: Netflix

Dále Sam Hargrave na otázku, co pro něj bylo během natáčení v Česku nejcennější, odpověděl, že rozhodně lidé. „Díky celému štábu, jejich nasazení, ale hlavně nadšení a odhodlání odvést tu nejlepší práci, jsme to zvládli. Točil jsem na hodně místech po celém světě, ale musím říct, že Česká republika byla jedním z těch nejlepších,“ pochválil své české kolegy a zároveň věnoval speciální potlesk místním kaskadérům. „Praha a Česká republika jsou velmi krásné. Už teď vím, že se sem brzy vrátím,” dodal.

Úvodní řeči se ujal také Communications Manager CEE Netflixu Tomasz Dąbrowski. „Film je také výsledkem práce a přispění velkého týmu českých herců a štábu,” zdůraznil. Připomněl, že se jedná o vůbec první podobnou akci Netflixu u nás, avšak rozhodně by neměla být poslední.

Návštěvníci akce, kterou moderovala Zorka Hejdová, měli exkluzivní příležitost vidět nový film jako první v České republice a také se osobně setkat s režisérem. Kromě novinářů dorazil například také herec Jakub Kohák, účastníci show Survivor a řada influencerů. Celou akci moderovala Zorka Hejdová.

Pokračování akčního trháku Vyproštění 2 bude mít na Netflixu premiéru už příští týden v pátek 16. června.

Zdroje: Česká premiéra filmu Vyproštění 2, Sam Hergrave, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.