Song Kang bral kvůli seriálu Navillera lekce baletu. Jak zvládl náročné scény a kdo mu byl oporou?

Eva Lenská
Foto: tvN

Sedmadvacetiletý Song Kang je vycházející hvězdou mezi jihokorejskými herci. Zaujal v seriálech Love Alarm, Sladký domove! a samozřejmě i v tanečním kousku Navillera, jenž nese poselství, že nikdy není pozdě splnit si své sny.

Mladý herec se nebojí žádných výzev, tudíž vyzkoušel romantiku i horor. Dvanáctidílný seriál Navillera ho však stál hodně potu a dřiny. Jelikož hrál chlapce, který propadl tanci, musel pro to něco udělat. Během tiskové konference před premiérou seriálu, přiznal, že celých šest měsíců chodil na lekce baletu.

Poté dodal: „Taneční kroky byly technicky náročné a záludné, takže jsem se soustředil na své pohyby a emoční projevy. Balet jsem dělal poprvé v životě a tak jsem si užíval proces proměny svého těla.“

Od svého kolegy Park In Hwana, který ztvárnil důchodce, jenž si chce splnit sen a naučit se balet, se dočkal jen slov chvály. Zkušený herec o něm řekl: „Když jsem ho viděl poprvé, řekl jsem si, že je to dobře vypadající mladý muž. Během natáčení jsem však žasl, kolik lásky vkládá do každé scény. Také jsem si všiml, že okamžitě vstřebává nové věci a pracuje na zlepšení. Vím, že někteří mladí herci neradi naslouchají radám, takže jim obvykle nic neříkám, ale on je v tomto ohledu jiný.“

Zdá se, že pohybové nadání a umělecké sklony má Song Kang v krvi, protože během zmíněné události prozradil, že jeho otec byl gymnasta. Doplnil, že svým výběrem role otce velice potěšil a že se od něj dočkal spíše podpory než rad.

„Říkal mi, abych se snažil ze sebe vydat to nejlepší. Jelikož jsem hrál tanečníka poprvé, měl jsem velké obavy, zda to zvládnu. Myslím však, že jsem to zvládl dobře,“ poznamenal a na závěr řekl, proč by se diváci měli na seriál Navillera podívat: „Seriál je nejen zábavný, ale také dojemný. Uvidíte velkolepá baletní představení a dočkáte se příběhu, jenž vás zahřeje u srdce. Myslím, že vás krása baletu okouzlí.

Fanouškům seriálu mladý herec ukázal, jak poctivě trénuje tanec i na svém instagramu, kam pravidelně přidává fotografie z natáčení či svého soukromí. V současné době jej můžete vídat v seriálu Nevertheless, který bude na Netflixu k vidění s českými titulky. Sice zatím nebylo potvrzeno kdy, ale určitě vás budeme včas informovat.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.