Kdyby nevyšlo herectví, měl Tom Holland plán B. Král spoilerů a Spider-Man, který se bojí pavouků, slaví narozeniny

Michaela Pašková
Foto: Columbia Pictures

Oblíbený herec, jehož bezprostřednost a smysl pro humor baví fanoušky napříč všemi věkovými kategoriemi, je zase o rok starší. V článku se dozvíte zajímavosti o herci, který omylem rozbil počítač poté, co zjistil, že dostal roli Spider-Mana.

Tom Holland, celým jménem Thomas Stanley Holland, se narodil 1. června 1996 v Anglii. Má tři mladší bratry, kteří se jmenují Harry, Sam a Paddy. Jeho otec je stand-up komikem a matka fotografkou.

Na Netflixu ho můžete vidět v těchto snímcích:

  • V srdci moře
  • Ztracené město Z
  • Ďábel
  • Spider-Man: Daleko od domova

Šikana

V pouhých dvanácti letech si zahrál v britském muzikálu Billy Elliot, který sledoval příběh mladého chlapce, o němž se zjistí, že vynechává hodiny boxu, aby namísto toho chodil na balet. Na svou roli se připravoval už od devíti let, což mělo zásadní vliv na jeho životní směřování.

Ze strany spolužáků musel ve škole snášet tvrdou šikanu. „Pro partu desetiletých dětí, které všechny hrají ragby, není Tom Holland, jenž dělá balet v tělocvičně, tak cool,“ řekl v rozhovoru pro magazín GQ. Nicméně jako dospělý na špatné zacházení, kterého se mu dostalo od spolužáků, nepohlíží špatně. Dle jeho slov ho to, čím musel projít, dostalo tam, kde je dnes.

První polibek

Získání role v tomto muzikálu ovlivnilo život Hollanda v mnoha ohledech, a to jak profesně, tak osobně. Během rozhovoru pro Moviefone, jehož se zúčastnil také Jacob Batalon, Holland přiznal, že se v době muzikálu políbil s kolegyní herečkou. Ničeho nelituje, protože už tehdy byl do ní bezhlavě zamilovaný. „Ona ale neměla zájem mě políbit. Odvážila se a já se s ní líbal celé tři vteřiny a bylo to kouzelné,“ řekl.

Truhlář jako Spider-Man

Role Spider-Mana přišla na poslední chvíli, protože Holland už zvažoval, že se nakonec bude živit jako truhlář. Vzhledem k tomu, že je v jeho rodině několik truhlářů, nepřišel na toto povolání náhodou. Jeho maminka mu to nabízela jako plán B v případě, že herectví nevyjde. Během konkurzu na Spider-Mana se rozhodl, že bude skákat salta. Předpokládal, že pro členy štábu je důležité, aby ho viděli v akci. Jak se ukázalo, měl pravdu. Holland jako baleťák, gymnasta a parkourový běžec byl pro tuto roli jako stvořený.

Foto: Sony Pictures

Nezvládal domácí práce

Během pandemie zjistil, že co byl obsazen do role Spider-Mana, nedal si pauzu. Takže si užíval vynucené volno, které tehdy stát nařídil. Přistihl se však, že neustále volal svému otci a ptal se na věci, které by už ve svém věku rozhodně měl umět a vědět. Jeho nejvtipnější dotaz zřejmě byl, jak má zapnout pračku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obchodoval s hanbatými časopisy a otravné fanynky se dokázal zbavit geniálním způsobem. Dnes slaví narozeniny Robert Pattinson

Zamilovanost

Z filmových hvězd v dospívání pociťoval lásku především k představitelce Hermiony. Emma Watson ho okouzlila svým výkonem ve snímku Harry Potter a Ohnivý pohár. „Měla na sobě růžové šaty. To mi vyrazilo dech,“ prohlásil herec v rozhovoru pro W Magazine.

Dyslexie

V sedmi letech byla herci diagnostikována dyslexie, o které mu nevadí otevřeně hovořit. V prosinci 2021 se zúčastnil rozhovoru s tehdy jedenáctiletou reportérkou Jazlyn Guerra. Dívčina mu položila dost vynikajících otázek, včetně té, jak moc mu diagnostikovaná dyslexie ovlivňuje kariéru. „Je to jen o tom dát si na čas. Čím lépe jsi na cokoli připravena, tím více toho dokážeš a dosáhneš věcí, které jsou fantastické,“ odpověděl ji.

Tetování

Na spodní část chodidla si nechal vytetovat znak Spider-Mana. Tetování si nechal udělat u Bang Bang Tattoo v New Yorku. Muselo to proběhnout na třikrát, protože kvůli specifickému místu na těle tetování rychle bledlo. Jeho otec se o tetování nedozvěděl od Hollanda, ale z Twitteru. Netřeba dodávat, že moc nadšený nebyl.

Idol

Může se zdát legrační, že slavné herecké hvězdy mají své idoly, ale přeci jenom jsou to lidi jako my. Hollanda už několik let inspiruje Dwayne Johnson alias The Rock. Jeho postoj, být nejpracovitější osobou v místnosti, si vzal k srdci.

PSALI JSME: Herci, kteří se kvůli roli museli naučit novým dovednostem: Robert Downey Jr. kvůli hře na housle přepsal celý scénář

Král spoilerů

Tom Holland je známý tím, že aniž by se o to mnohdy snažil, vyzrazuje spoilery. V případě Marvelu mu to jde na výbornou. Kvůli této své slabosti si několikrát raději přečetl pouze část scénáře. Ukázalo se však, že ani to nepomáhá. Kdykoliv dostane v rozhovoru slovo, tvůrcům nastupuje bolest hlavy. Nicméně se jistí tak, že mu už pro jistotu neprozrazují konec filmu.

Ještě před premiérou Spider-Man: Bez domova herec nenápadně zkazil jeden z největších momentů filmu. Společně se Zendayaou a Jacobem Batalonem se zúčastnil rozhovoru s filmovým kritikem z rádia BBC One, který jim pustil část druhého traileru k filmu. Jednalo se o moment v traileru, který zachycoval padající MJ.

Zendaya a Balaton byli trailerem nadšení a pochvalovali si, že konečně mohli dělat kaskadérské kousky. Z Hollanda nicméně vypadlo, že on tam nebyl, čímž jen potvrdil dohady, že se ve filmu objeví Andrew Garfield.

Spider-oblek

Přestože Holland ztvárnil Spider-Mana hned v několika filmech, nemohl si nechat žádný oblek jako suvenýr. Nicméně i kdyby mohl, neví, co by s ním dělal.


Zdroje: GQ, Moviefone, W Magazine, Jazzy’s World, The list, INSIDER

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.