Kapitánem Amerikou díky Iron Manovi a rozvod na oko se Sandrou Bullock: Dnes slaví narozeniny první Avenger Chris Evans

Michaela Pašková
Foto: Paramount Pictures

Americký herec Chris Evans se zapsal do historie kinematografie jako Steve Rogers, což je pravé jméno všemi milovaného Kapitána Ameriky. Představitel jedné z nejdůležitějších postav filmového světa Marvelu, který je známý pro svou lásku ke stepu a zářivý úsměv, za nějž vděčí svému otci zubaři, slaví narozeniny.

Tak trochu velký ňouma

Je potěšující vědět, že i někoho, kdo se těší tak obrovskému profesnímu úspěchu jako Evans, dokáže jeho matka pěkně usadit. V rozhovoru pro GQ řekla, že Chris je tak trochu velký ňouma, jenž ve třiceti letech pořád zná všechna slova písniček z Malé mořské víly. Nepřeháněla. Evansova posedlost světem Disney je tak obrovská, že dokáže slovo od slova zazpívat písně z animované klasiky z roku 1989. Navíc to není jediná animovaná pohádka, na kterou je herec expert. V dětství trávil hodiny kreslením o samotě a snil o tom, že se stane animátorem. I teď občas uvažuje nad tím, že pověsí herectví na hřebík a bude se věnovat své vášni.

Přesvědčivý Robert Downey Jr.

Šéf Marvelu Kevin Feige zpočátku nechtěl, aby Evans hrál Steva Rogerse. Nedokázal překousnout hercovo pojetí Lidské pochodně (Human Torch) ve filmech Fantastická čtyřka. Postupem času si však uvědomil, že Evans je skutečně ten pravý a snažil se ho získat za každou cenu. Poté, co Evans odmítl první dvě nabídky, zavolal mu sám Iron Man (Robert Downey Jr.) a přesvědčil ho, aby roli přijal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herci, kteří se kvůli roli museli naučit novým dovednostem: Robert Downey Jr. kvůli hře na housle přepsal celý scénář

Úzkost

Předtím, než se postavy Kapitána Ameriky ujal, procházel velmi těžkým obdobím, o kterém se nebojí otevřeně mluvit. Jakmile se upsal k roli Steva Rogerse, objednal se na svoji první terapii a ještě teď chodí na sezení tak často, jak jen může. Z člověka, který trpěl sociální úzkostí, se stal někým, kdo se ve své kůži cítí dobře.

Kapitál Malá Prdel

Evans si na place vysloužil přezdívku Marvel, která mu ovšem dlouho nevydržela. V roce 2014 si ve filmu Kapitán Amerika: Návrat prvního Avengera zahrál Anthony Mackie postavu Sama Wilsona neboli Falcona. Při natáčení se Evans a Mackie hodně popichovali. Zašlo to dokonce tak daleko, že Mackie začal Evansovi přezdívat „Kapitán Malá Prdel“ kvůli hercově vytvarované dvoumetrové postavě. Evans mu to ale hned oplatil a začal mu říkat „Falcon Velký Zadek“.

Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Příliš starý superhrdina

V roce 2021 měl premiéru americký filmový muzikál West Side Story, jenž režíroval uznávaný Steven Spielberg. Evans se nechal slyšet, že si chtěl střihnout roli Krupkeho, protože je to jeden z jeho neoblíbenějších muzikálu, ve kterém se dokonce objevil i na střední škole. Zavolal tedy svému týmu a oznámil mu své přání.

Odpověď, která přišla, ale byla trochu překvapivá. Bylo mu totiž řečeno, že to nejde, protože je příliš starý. Tehdy Kapitán Amerika zjistil, že už je definitivně za zenitem a žádné mladíky si již nezahraje. Vtipné ovšem je, že do role Krupkeho byl nakonec obsazen herec Brian d’Arcy, jenž koncem června oslaví 55. narozeniny.

PSALI JSME: Kdyby nevyšlo herectví, měl Tom Holland plán B. Král spoilerů a Spider-Man, který se bojí pavouků, slaví narozeniny

Stěhovák

Stejně jako Superman je Kapitán Amerika idealizovanou postavou s vysekanou čelistí. „Není v něm žádná skutečná temnota. Jak z něj udělat někoho, na koho se chcete dívat? Nevtipkuje. Není Wolverine. Nemá mrtvé rodiče jako Batman. Je prostě jen jako ‚Ahoj, vyvenčím ti psa. Pomůžu ti se stěhováním,‘“ prohlásil Evans o své postavě v rozhovoru s The Hollywood Reporter.

Sandra Bullock

V dětství prožíval Evans obrovskou lásku. Srdce mu rozbušila herečka Sandra Bullock. Stačilo mu k tomu ji vidět ve filmu Rychlost. Dokonce se v roce 2014 v médiích objevila zpráva, že tito dva umělci tvoří pár. Herečka zvládla celou situaci s grácií a z novinářů si skvěle vystřelila. Uvedla, že už si stihla vzít Kapitána Ameriku za manžela, ale zároveň se s ním i rozvést.

Na Netflixu můžete Chrise Evanse vidět v těchto snímcích:

  • Na nože
  • Operace Brothers
  • Bulšit
  • Holka na hlídání
  • The Gray Man

Zdroje: GQ, Insider, 80s kids, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.