V kinech znovu ožije jeden z největších epických příběhů o lásce a zradě od tvůrců úspěšného filmu Tři mušketýři

Eva Lenská
Foto: Pathé

Zdá se, že Alexandre Dumas opět přichází do módy. Loni si diváci mohli vychutnat zbrusu nové dvoudílné zpracování Třech mušketýrů a nyní přichází na řadu Hrabě Monte Christo (Le Comte de Monte-Cristo). Na velkém plátně tak znovu ožije jeden z největších epických příběhů o lásce, zradě a cestě za odplatou.

Je rok 1815 a mladý lodní důstojník Edmond Dantes v Marseilles zažívá nejšťastnější obdobní svého života. Má se stát kapitánem a konečně se oženit s láskou svého života, krásnou Mercedes. Jeho úspěch ale u mnohých vzbuzuje žárlivost. Edmond se stává obětí zákeřného plánu. Ze dne na den je bez soudu uvězněn v pevnosti If bez naděje na propuštění.

Jediný, s kým může Edmond mluvit, je Abbé Faria, vězeň z vedlejší kobky. Abbé se stává Edmondovým přítelem a učitelem. Před smrtí mu svěří tajemství o ztraceném pokladu. Po dlouhých čtrnácti letech utrpení a zoufalství se Edmondovi podaří uprchnout a najít poklad ukrytý na ostrově Monte Christo. Jediné, po čem touží, je zúčtovat se všemi, kteří ho zradili. Nyní, vyzbrojen obrovským majetkem, se bez slitování vydává na cestu pomsty. 

ČTĚTE TAKÉ: KRÁSNÉ A DOJEMNÉ, VYCHVALUJÍ DIVÁCI NOVÉ DRAMA, KTERÉ OVLÁDLO SLEDOVANOST NETFLIXU PO CELÉM SVĚTĚ

Foto: Bioscop

Edmonda Dantese neboli Monte Christa si v minulosti zahrály takové hvězdy, jako jsou Jean Marais, Richard Chamberlain, Jacques Weber a Gérard Depardieu. V nejnovějším zpracování ztvární hlavní roli francouzský herec Pierre Niney, který má na kontě Césara za nejlepší mužský herecký výkon ve filmu Yves Saint Laurent. S úctyhodným rozpočtem 43 milionů eur se režie a tvorby scénáře ujali zkušení Alexandre de La Patelliére a Matthieu Delaporte. Ti v minulosti zpracovali zmíněnou dvoudílnou adaptaci Třech mušketýrů.

Noví Mušketýři sklidili u diváků velký úspěch. První díl Tři mušketýři: D’Artagnan si na Kinoboxu vysloužil hodnocení 72 %, druhý s názvem Tři mušketýři: Milady na tom byl vlastně stejně a rovněž obdržel 71 %. Věříme tedy, že u diváků zaboduje i nový Hrabě Monte Christo.

Ve filmu o délce 179 minut si dále zahrají Pierfrancesco Favino, Anaïs Demoustier, Laurent Lafitte, Oscar Lesage, Anamaria Vartolomei, Julien de Saint-Jean a Bastien Bouillon. Premiéra je naplánovaná na 27. června.

Zdroje: Tiskové materiály Bioscop

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.