Nejambicióznější seriál roku má konečně první upoutávku. Na Netflix míří příběh slavného románu Sto roků samoty

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix s hrdostí představil první upoutávku k seriálu Sto roků samoty (One Hundred Years of Solitude). Novinka je natočená podle věhlasného románu kolumbijského autora a držitele Nobelovy ceny za literaturu Gabriela Garcíi Márqueze. Na svědomí ho mají Alex García López a Laura Mora.

Šestnáctidílný seriál byl natočen v Kolumbii za podpory rodiny Gabriela Garcíi Marqueze, jehož slavného románu se prodalo více než padesát milionů výtisků a byl přeložen do čtyř desítek jazyků včetně češtiny. Netflix sice zveřejnil kratičkou upoutávku už v roce 2022 při příležitosti 40. výročí od převzetí Nobelovy ceny autorem knihy, ale nová upoutávka odhaluje mnohem víc.

Ukazuje Aureliana Babiloniu, jak čte z bájného Melquiadova deníku. Pak diváky přenese do Maconda, kde se stanou svědky toho, jak plukovník Aureliano Buendía stojí před popravčí četou. Přitom vzpomíná na odpoledne, kdy ho otec vzal objevit led.

ČTĚTE TAKÉ: NUDA A ŠPATNÝ HUMOR, STĚŽUJÍ SI ČEŠTÍ DIVÁCI NA NOVÉ KROTITELE DUCHŮ. KINOSÁLY ZEJÍ PRÁZDNOTOU

V upoutávce se objevuje celá řada herců včetně Claudia Cataña (plukovník Aureliano Buendía), Jerónima Baróna (malý Aureliano Buendía), Marca Gonzáleze (José Arcadio Buendía), Leonarda Sota (syn José Arcadia), Susany Morales (Úrsula Iguarán), Elly Becerry (Petronila), Carlose Suaréze (Aureliano Iguarán), Morena Borjy (Melquiades) a Santiaga Vásqueze (dospívající Aureliano Buendía).

Už v roce 2019 vyšlo najevo, že Netflix získal práva na adaptaci knihy, která dosud nebyla zfilmována. Autory scénáře jsou José Rivera, Natalia Santa, Camila Brugés, María Camila Arias a Albatrós González. Netflix uvedl, že jde o jeden z dosud nejvíc ambiciózních projektů Latinské Ameriky, který přivedli k životu nejtalentovanější tamní umělci.

Ačkoliv zatím neznáme datum premiéry, seriál Sto roků samoty se na streamovací platformě objeví ještě letos.

Zdroje: The Deadline, About Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.