Film, který byste nedoporučili ani nejhoršímu nepříteli: Nový krimi thriller Netflixu je tak špatný, že je lepší se mu vyhnout obloukem

Foto: Bob Mahoney / Perry Well Films 2 / Courtesy of Netflix

Oscarový režisér Tyler Perry natočil nový kriminální thriller Mea Culpa. Ten před víkendem dorazil na Netflix a okamžitě se dostal na první příčku v celosvětovém žebříčku sledovanosti. Ve skutečnosti je to ale spíše katastrofa, která nestojí za vaši pozornost.

Kriminální thriller Mea Culpa sleduje počínání advokátky Mea Harper, která se ujme zastupování svůdného umělce, s nímž naváže intimní vztah. Role advokátky se zhostila Kelly Rowland, která je zároveň producentkou snímku. Po jejím boku jako svůdný umělec zazáří Trevante Rhodes a dále se ve filmu objeví Sean Sagar, Nick Sagar a RonReaco Lee.

Podle globálního žebříčku sledovanosti je krimi thriller Tylera Perryho aktuálně první v TOP 10 nejsledovanějších filmů Netflixu. Dostal se tam okamžitě po svém vydání. Špatně si nevede ani v Česku, kde se drží na druhé příčce za třetím dílem romantického dramatu Láska přes okno.

I když Mea Culpa mnoho diváků nalákalo, nakonec přišla horká sprcha. Snímek je opravdu nezaujal, ba naopak, raději by byli, kdyby s ním neztráceli svůj čas. Například filmoví kritici na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes mu dávají dokonce jen 14 %. „Tohle snad nejde myslet vážně. Film je jeden velký bordel na všech frontách, ale alespoň jsem se u toho nechtěně párkrát zasmál,“ píše o něm Elliott Collins z Movie Files.

„I když to začíná jako erotický thriller, zpomalí se to ho do vlhkého vztahového dramatu. A nakonec se dostane k vyvrcholení závislému na krkolomných zvratech, které nedávají téměř žádný smysl,“ uvádí ve své recenzi zase Benjamin Lee z britského Guardianu.

TAKÉ JSME PSALI: ŠPIČKOVÝ SERIÁL S KVALITNÍMI BITKAMI ANEB NEJLEPŠÍ AKČNÍ JÍZDA POSLEDNÍCH LET DOBÝVÁ NETFLIX

Mea Culpa
Foto: Perry Well Films 2 / Courtesy of Netflix

To zahraniční diváci byli o něco mírnější a snímku dali 39 %. Jejich recenze však byly velmi podobné. „Nechápu, jak někdo s neomezenými zdroji neustále může vytvářet takhle nekvalitní projekty,“ píše jeden, zatímco jiný uvádí: „Hrozný film. Nedoporučil bych ho ani svému největšímu nepříteli.“

Příliš příznivců si Mea Culpa nezískalo ani mezi Čechy a Slováky. Za své hovoří ušmudlaných 34 % na ČSFD. „Divné krimi, které nezachrání ani zvrat v závěru,“ píše se v jedné recenzi. Jiný divák pak dodává, že jde spíše o tak malý vzat, že ho lze nazvat spíše zvratkem. Jinak ani podle nich nenabízí Mea Culpa nic kloudného.

Film vám rádi nedoporučíme ani za Netflixer. Odvážný dobrovolník z naší redakce ho nakonec z nudy ani nedokoukal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NOVÝ FILM S HVĚZDOU OPPENHEIMERA: CILLIAN MURPHY SE VRACÍ NA NETFLIX V PSYCHOLOGICKÉM DRAMATU JEHOŽ PŘEDLOHA HO ROZPLAKALA

Zdroje: Rotten Tomatoes, ČSFD, FlixPatrol, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.