Julia Roberts ještě rozhodně nepatří do starého železa. Na Netflixu boduje její přes 30 let starý hit i žhavá novinka

Michaela Pašková
Foto: JoJo Whilden/Netflix

Zkušená herečka Julia Roberts opět jednou dokázala, že nepatří do starého železa a diváci se na její snímky stále rádi dívají. Nejenom, že novinka Nech svět světem (Leave the World Behind) se na Netflixu drží v TOP 10, přidal se tam rovněž i její přes tři dekády starý snímek.

V roce 1990 měl premiéru romantický snímek Pretty Woman, v němž si Julia Roberts s oslnivým úsměvem zahrála roli prostitutky, kterou si podnikatel v podání Richarda Gera najal jako společnici. Oblíbený film nyní boduje na Netflixu, kde se v týdnu od 25. prosince do 31. prosince probojoval v celosvětovém žebříčku sledovanosti na 3. místo.

Na vrcholu žebříčku se umístil sci-fi epos Zacka Snydera Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně a na druhém místě apokalyptický thriller Nech svět světem, ve kterém Julia Roberts září jako Amanda.

Přestože je snímek Pretty Woman starý přes 30 let, jeho nynější úspěch není nečekaný. Nejenže se postupem času stal moderní klasikou, ale na streamovací platformu byl umístěn v době, kdy ji herečka začala dobývat s novinkou Nech svět světem. Protože se tento film drží v celosvětovém žebříčku už čtvrtý týden, dává docela smysl, že algoritmy většině předplatitelů doporučují další kousky této hvězdy.

Celosvětová sledovanost.
Foto: Netflix

Apokalyptický thriller Nech svět světem je neuvěřitelně úspěšný a to i proto, že se mu daří konkurovat dlouho očekávaným novinkám, jako je Rebel Moon a Slepičí úlet: Zrození nuget.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Recenze: Apokalyptický thriller Nech svět světem nutí diváky přemýšlet o třetí světové. Podle něj se Evropa nachází na pokraji první fáze

Adaptace stejnojmenného románu Rumaana Alama z roku 2020 sleduje rodinu na dovolené, jejíž svět se po sérii katastrofických událostí obrátí vzhůru nohama. Ve filmu po boku Roberts září Ethan Hawke a Mahershala Ali. Snímek končí nejednoznačně a režisér Sam Esmail v rozhovoru pro The Hollywood Reporter uvedl, že takový byl jeho záměr.

V tradičních katastrofických filmech, což je žánr, který má tvůrce velmi rád, se většinou očekává, že postavy překonají nesnáze a svět se vrátí do normálu. Esmail už ale před začátkem natáčení věděl, že to neudělá.

„Jako milovník filmů jsem nadšený, když odcházím z kina a chci o něm ještě hodiny mluvit. A když snímek končí jakousi patovou odpovědí, kde hrdinové něco překonají, tak to bývají kousky, které tak nějak přicházejí a odcházejí.“

PSALI JSME TAKÉ: Apokalyptický thriller Nech svět světem je podle režiséra odstrašujícím příběhem a má být varováním

S produkčním týmem měl proto jasno, že se vydají provokativní cestou i s rizikem, že se nebude každému takový závěr líbit. Nicméně jeho rozhodnutí se vyplatilo, protože diváci o apokalyptickému thrilleru stále mluví a jeho konec probírají.

Zdroje: Netflix, ScreenRant, The Hollywood Reporter

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.