Film měl původně hodně temný scénář a Julia Roberts kvůli žhavé scéně potřebovala masáž aneb 10 zajímavostí o legendární Pretty Woman

Eva Lenská
Foto: Touchstone Pictures

Julia Roberts momentálně válcuje Netflix s vydařeným apokalyptickým thrillerem Nech svět světem (Leave the World Behind), nicméně my si zavzpomínáme na její hit Pretty Woman z roku 1990. Také ten se brzy dostane do nabídky Netflixu a rozhodně si zaslouží pozornost. Koneckonců je pro mnohé z nás i filmem vánočním.

Přinucena ke smíchu

Když Julia Roberts ležela na zemi a sledovala starý film I Love Lucy, měla se podle scénáře smát. Samozřejmě, že se snažila, ale její chichotání nebylo moc přesvědčivé. Režisér Gary Marshall se tedy rozhodl, že ji ke smíchu přinutí jinak. Začal jí lechtat chodidla, která byla mimo záběr. Herečka se pak smála až téměř hystericky.

Temné drama

Oblíbená romantická komedie, která se u nás obvykle vysílá na Vánoce, mohla být původně temná a krutá. Vivian měla být závislá na kokainu, její kamarádka Kit měla zemřít na předávkování a konec celého filmu měl být zdrcující. Edward měl hrdinku vyhodit z auta i s penězi, které jí zaplatil za celý víkend. Filmaři nakonec příběh upravili a nezapomněli na šťastný konec. Udělali dobře. Snímek Pretty Woman se stal nezapomenutelným a například na Kinoboxu má skvělé hodnocení 78 %.

ČTĚTE TAKÉ: JEDEN Z NEJTALENTOVANĚJŠÍCH TVŮRCŮ HINDSKÝCH FILMŮ MÍŘÍ NA NETFLIX S HISTORICKÝM DRAMATEM O SVĚTĚ, KDE BYLY KURTIZÁNY KRÁLOVNAMI

Foto: Touchstone Pictures

Milostná scéna si vyžádala masáž

Erotické scény se hercům nikdy nehrají lehce, a tak tomu bylo i v případě Roberts. Byla tak strašně nervózní, že jí na čele vyskočila velká naběhlá žíla. Nedalo se nic dělat. Režisér si za ní vlezl do postele a tak dlouho jí masíroval čelo, dokud žíla nezmizela.

Zlomený zub

Richard Gere měl ale úplně jiné problémy. Během potyčky se Stuckeym se mu rozlomila korunka na jedné stoličce. V oné scéně může pozorný divák jasně vidět, jak v ústech pohybuje jazykem a snaží se odhadnout škodu.

Boj o barvu ikonických šatů

Rudé šaty, ve kterých Vivian vyrazí do opery, se staly doslova ikonickými, ale ne každý ví, že měly být černé. Kostýmní výtvarnice Marilyn Vance však měla úplně jinou představu, a tu si hodlala prosadit. Musela producenty přesvědčit, že má pravdu, a najít ten pravý odstín červené. Julia Roberts tím pádem protrpěla mnoho zkoušek i focení, než vyhrály ty rudé. Zajímavé je, že šaty byly v roce 2014 vystaveny ve V&A muzeu v Londýně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: EMOCIONÁLNÍ HORSKÁ DRÁHA PLNÁ ZVRATŮ. DALŠÍ KRIMI THRILLER HARLANA COBENA MÍŘÍ NA NETFLIX A NEDÁ VÁM SPÁT DO POSLEDNÍHO DÍLU

Foto: Touchstone Pictures

Jízda bez řidičáku

Julii Roberts bylo v době natáčení 21 let a ještě neměla řidičák. To však její postavě Vivian nebránilo v tom, aby usedla za volant Edwardova vozu a proháněla se po Los Angeles. Nadšení, které při tom projevila, bylo naprosto upřímné. Jela tak rychle, že s ní kameramani horko těžko drželi krok. Později řekla, že tato scéna patřila k jejím nejoblíbenějším.

Náhrdelník za všechny prachy

Krásný náhrdelník, který si Vivian vzala do opery, nebyl napodobeninou ani bižuterií, ale stál pěkný balík, neskutečných 250 tisíc dolarů. Nesměl se ztratit ani být ukraden, proto klenotnictví, které drahý šperk zapůjčilo, poslalo na plac i ozbrojeného člena ochranky.

Smutný příběh titulní písně

Bez titulní písně s názvem Oh, Pretty Woman, kterou má na svědomí Roy Orbison, by to nebylo ono. Skrývá se za ní však velmi smutný příběh. Zpěváka inspirovala jeho manželka Claudette. Když vyrazila na nákupy, zeptal se jí, zda má dost peněz. Odvětila mu, že krásná žena peníze nepotřebuje. Nápad byl na světě! Orbison si představil sexy krásku, která v minisukni přechází ulici, a když se Claudette vrátila domů, píseň byla hotová. Zpěvákova manželka se z ní však dlouho radovat nemohla, za necelé dva roky zemřela při nehodě na motorce. Bylo jí pouhých 24 let.

NAPSALI JSME TAKÉ: TŘETÍ ŘADA BRIGERTONOVÝCH MÁ KONEČNĚ DATUM PREMIÉRY. FANOUŠCI SERIÁLU SE TĚŠÍ, ZÁROVEŇ JE ALE NETFLIX ZARMOUTIL

Foto: Touchstone Pictures

Rudá barva ve vaně

Vivian nejprve nosí blond paruku, ale pak se ukáže, že má dlouhé rudé vlasy. To se neobešlo bez obarvení, protože Roberts má ve skutečnosti tmavě hnědé kadeře. Nikdo však nepočítal s potížemi, k nimž došlo při koupeli. Aby vana přetékala bublinkami, bylo třeba ji naplnit obrovským množstvím pěnivého prostředku. Ten byl natolik silný, že hereččiny vlasy zbavil barvy. Hned po této scéně museli kadeřníci Juliiny lokny znovu obarvit.

Problémy s automobilkami

Edward coby bohatý a úspěšný muž nemohl jezdit v nějakém obyčejném autě. Tvůrci počítali s tím, že si bude vozit zadek v Porsche nebo Ferrari. Jenže výrobci těchto vozů nechtěli být spojováni s filmem, v němž je hlavní hrdinkou prostitutka. Značce Lotus to však nevadilo a nakonec na tom slušně vydělala.

Legendární snímek o chudé prostitutce a charismatickém milionáři bude na Netflixu dostupný od 23. prosince.

Zdroje: Vogue, Collider, The Things, Screenrant, Kinobox, Spinditty

Hodnocení na Kinoboxu: 78 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.