Filmový prosinec na Netflixu: Monumentální sci-fi dílo, které vznikalo desetiletí nebo apokalyptický thriller s Julií Roberts

Michaela Pašková
Foto: Chris Strother/Netflix

Prosinec se na Netflixu ponese nejenom ve znamení pohodových vánočních snímků, ale rovněž očekávaných novinek. Připravili jsme pro vás přehled nových filmů, aby vám nic neuniklo. Těšit se můžete na thriller, sci-fi, šedesátkový muzikál i Slepičí úlet.

The Archies

Datum uvedení: 7. prosince

Muzikál odehrávající se v 60. letech v Indii ve fiktivním městečku Riverdale bude sledovat osudy oblíbené party dospívajících – Archieho, Betty, Veroniky, Jugheada, Reggieho, Ethel a Diltona. Zlomené srdce, pevná přátelství, rebelie a dokonce i osud oblíbeného parku bude zpracován v jedinečném hudebním příběhu.

Nech svět světem (Leave the World Behind)

Datum uvedení: 8. prosince

Apokalyptický thriller natočený podle úspěšného bestselleru Rumaana Alama pojednává o rodině, která si na víkend pronajme odlehlý luxusní dům. Manželskému páru v podání Julii Roberts a Ethana Hawkea naruší idylickou dovolenou zpráva o záhadném kybernetickém útoku a muž se svou dcerou, kteří v domě hledají útočiště. Obě rodiny se budou muset společně vypořádat s hrozící katastrofou, která je minutu od minuty horší.

Více jsme psali zde.

Tváří v tvář s teroristou: Rozhovor s elitním členem ETA (Face to Face with ETA: Conversations with a Terrorist)

Datum uvedení: 15. prosince

Dokumentární film přinese exkluzivní rozhovor s jednou z klíčových postav organizace ETA: Josuou Urrutikoetxea, známým také jako Josua Ternera. Dokument, jehož režii si vzal na starost Jordi Évole, se bude zabývat teroristickou skupinou a některými jejími významnými momenty po jejím rozpuštění v roce 2018.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 15 nejlepších mini sérií na Netflixu: Od strhujícího šachového dramatu po krimi seriály, které budete s napětím sledovat až do konce

Foto: Netflix

Slepičí úlet: Zrození nuget (Chicken Run: Dawn of the Nugget)

Datum uvedení: 15. prosince

Animovaný film, jehož premiéra byla zhruba o měsíc posunuta, bude pojednávat o opeřeném svazu a jeho vylétnutí z kurníku. V pokračování, na které jsme museli čekat dvě desetiletí, se opět setkáme s ikonickou Ginger a Rockym. Samozřejmě nebudeme ochuzeni o hejno jejich přátel a členů rodiny. Jelikož se původní snímek v roce 2000 zapsal do historie jako nejvýdělečnější stop motion animovaný film všech dob, přičemž tento rekord nebyl dodnes překonán, očekává se, že si druhý díl povede stejně dobře.

Maestro

Datum uvedení: 20. prosince

Zkušení režiséři Martin Scorsese a Steven Spielberg se postarali o produkci nového životopisného snímku, který si na filmovém festivalu v Benátkách vysloužit desetiminutový potlesk ve stoje. Film, jenž byl zčásti natočen černobíle na čtvercový formát, pojednává o americkém hudebním mágovi, kterým Leonardo Bernstein rozhodně byl, a jeho strhujícím milostném životě s manželkou Felicií Montealegre Cohn Bernstein.

Více jsme psali zde.

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (Rebel Moon – Part One: A Child of Fire)

Datum uvedení: 22. prosince

První díl očekávaného sci-fi eposu budeme moci zhlédnout už v prosinci. Příběh monumentálního díla Zacka Snydera se odehrává v odlehlém koutu vesmíru, kde mírumilovnou měsíční kolonii Veldt přepadne vojenská horda Mateřského světa, kterou ovládá hrozivé Impérium. Tajemná mladá žena si až moc dobře uvědomuje, čeho je Impérium schopné, a proto se rozhodne svůj nový adoptivní domov chránit. Vydá se na riskantní mezihvězdnou misi, během které hodlá shromáždit válečníky z celé galaxie a s jejich pomocí zatočit s nepřítelem.

Více jsme psali zde.

PSALI JSME TAKÉ: Andrzej Sapkowski otáčí. Zaklínač od Netflixu se mu líbí a Henry Cavill bude navždy Geraltem

Díky a promiň (Thank You, I’m Sorry)

Datum uvedení: 26. prosince

Dojemný příběh o odpuštění, rodině a sesterství bude pojednávat o dvou sestrách, které spolu nekomunikují. Těhotná Sára má dokonalou rodinu. Tu tvoří její muž Daniel a syn Eliot. Její život se ovšem obrátí vzhůru nohama v momentě, kdy se náhle ocitne sama. Pomoc se brzy objeví ze zcela nečekané strany. Její starší sestra Linda, bezstarostná žena s velkým psem, ji nabídne, že se k ní nastěhuje a pomůže jí.

Sanna Sundqvist a Amael Blomgren Alcaide ve snímku Díky a promiň.
Foto: Netflix


Zdroje: Netflix, Netflixer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.