5 českých filmů, které na Netflixu válcují zahraniční konkurenci

Foto: Bontonfilm

Ačkoliv v zahraničí se české filmy většinou moc neuchytí, u nás je mají diváci v oblibě a čas od času si nějaký pustí. Nově přidané tituly jsou dokonce u českých diváků tak populární, že v naší zemi válcují zahraniční konkurenci.

Prvok, Šampon, Tečka a Karel

Čtyři kamarádi, kteří vyrazí na třídní sraz, zjistí, že jejich životy nevypadají tak, jak si je kdysi představovali, a rozhodnou se, že krizi středního věku zaženou nějakou pořádnou kravinou. Tak přijdou na nápad bojovat proti ztrátě snů a ideálů například nahotou. Kdo úkol splní, ukáže, že je opravdový chlap, a ten kdo ne, ten je prostě sráč!

Více o filmu najdete ZDE.

Foto: Bontonfilm

Bábovky

Kdo četl knihu, ví, že se v ní prolínají příběhy dvanácti žen, ve filmu však máme hrdinek jen osm, což je stejně víc než dost. Každá řeší nějaký problém. Jedna chce otěhotnět a nedaří se jí to, druhá zjistí, že má nádor na mozku, a třetí by ráda praštila s profesí prostitutky. Manželé a partneři těchto žen nejsou žádní svatoušci. Buď zanedbávají rodinu kvůli práci, nebo mají milenky a svádí jiné ženy. Snímek je plný emocí, ironie, lží, slibů i stereotypů.

Podrobnější info o filmu najdete ZDE.

Foto: Logline Production

Slunce, seno a pár facek

První z filmů, Slunce, seno, jahody, měl premiéru v roce 1983 a líčí nejen běžný život v malé jihočeské vesnici, ale také experimentární práci studenta Šimona Pláničky, který do vesnice přijel na prázdninovou praxi. Zajímá ho dojivost krav a podle všeho je synem krajského funkcionáře. To si přece místní drbny nemohou nechat ujít!

Foto: Filmové studio Barrandov

Slunce, seno, jahody

Legrace a smíchu není nikdy dost a tak v roce 1989 přišlo pokračování s názvem Slunce, seno a pár facek. Tentokrát se chystá svatba sličné Blaženy s Vencou Konopníkem, jenže všechno zkomplikují žárlivá Miluna a instruktorka autoškoly Gábina. Vesnicí kolují zvěsti, že Venca má nemanželské dítě. Budou kvůli tomu lítat facky? Rozhodně! Škopková má přece páru!

Foto: Filmové studio Barrandov

Slunce, seno, erotika

Třetí část Slunce, seno, erotika byla natočená až po revoluci, tedy v roce 1991. Pojednává o tom, jak Hoštice celosvětově proslavit pomocí nudapláže a erotiky. Co takhle uvítat delegaci z Itálie chlebem, solí, slivovicí a nahatými děvčaty? Sodoma, Gomora, Panenko Maria Podsrpenská, vidíš to? To bude ostuda!

Další info k trilogii Slunce, seno… si můžete přečíst zde.

Foto: Filmové studio Barrandov

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.