Julia Roberts a Ethan Hawk čelí hroutícímu se světu v apokalyptickém thrilleru Nech svět světem. Trailer ukazuje peklo na zemi

Eva Lenská
Foto: JoJo Whilden/Netflix

Oficiální trailer k thrilleru Nech svět světem (Leave the World Behind), který má na svědomí režisér a scenárista Sam Esmail, je konečně na světě. Začíná dováděním v bazénu, ale postupně se mění v mrazivé peklo. Dvě rodiny totiž zjistí, že svět už nikdy nebude takový jako dřív. Podaří se jim přežít katastrofu apokalyptických rozměrů?

Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) si na víkend pronajmou odlehlý luxusní dům, kam vyrazí i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich na první pohled idylická dovolená je však brzy narušena, když v noci dorazí dva cizinci.

G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha’la) jim přinesou zprávou o záhadném kybernetickém útoku a hledají útočiště v domě, o němž tvrdí, že je jejich. Obě rodiny počítají s hrozící katastrofou, která je každou minutou děsivější a nutí je přijmout všechny hrůzy, které jim hroutící se svět nabízí. Jejich budoucnost je nejistá a uniknout je nemožné.

ČTĚTE TAKÉ: 5 skvělých minisérií, které najdete na Netflixu: Trampoty mladé samoživitelky nebo akčňák, který odrovnal i české diváky

Film je natočen podle úspěšného bestselleru Rumaana Alama, který u nás vyšel v roce 2021 pod názvem Nechte svět za sebou. Výkonnými producenty jsou mimo jiné i Barack a Michelle Obamovi, což snímku podle slov režiséra v určitém smyslu prospělo.

„V počátečních verzích scénáře jsem v mnoha ohledech zacházel dál, než jak je tomu nyní, ale Barack Obama mě díky svým zkušenostem trochu usměrnil a vysvětlil mi, jak by se věci asi vyvíjely ve skutečnosti,“ řekl Sam Esmail, který se sice snažil o věrohodnost, ale zároveň přeháněl a dramatizoval.

Skvěle obsazený a velmi očekávaný apokalyptický thriller Nech svět světem bude mít na Netflixu premiéru 8. prosince. I s českým dabingem.

Zdroj: The Hollywood Reporter, Netflix, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.