Monumentální sci-fi dílo, které vznikalo 20 let, má novou upoutávku. Zack Snyder na Netflix míří vesmírným velkofilmem

Michaela Pašková
Foto: Clay Enos/Netflix

Bombastický Zack Snyder míří do jiného světa, do kterého jsme srdečně zváni. Netflix vydal další upoutávku k první části velkolepého sci-fi eposu Rebel Moon, ve kterém se bývalá vůdkyně Impéria postaví zkorumpovanému režimu. Nebude v tom ovšem sama.

Netflix naplno rozjíždí marketingovou propagaci nejnovějšího sci-fi eposu Rebel Moon, který vznikal dlouhých 20 let. Tak dlouho si Zack Snyder, který samozřejmě stojí za scénářem i režií, pohrával s myšlenkou natočení tohoto příběhu a jen dolaďoval detaily.

Příběh Rebel Moon se odehrává v odlehlém koutě vesmíru, kde je mírumilovná měsíční kolonie Veldt nucena odevzdat svou úrodu vojenské hordě Mateřského světa, ovládané hrozivým Impériem. Tajemná mladá žena si až moc dobře uvědomuje nelítostnou brutalitu Impéria a v cestě za ochranou jejího nového adoptivního domova se vydává na riskantní mezihvězdnou misi s cílem shromáždit válečníky z celé galaxie, kteří by jí pomohli osvobodit vesmír od zla.

„Zlomení hrdinové a jejich spasné příběhy. Přijde mi to opravdu mytologické a docela zajímavé. Postavy, jež v průběhu filmu skrze své činy a peklo, kterým procházejí, potřebuji v sobě něco naplnit,“ řekl Zack Snyder v rozhovoru pro Tudum a doplnil: „Všichni jsou to ztroskotanci. Všichni se léčí a hledají místo, kam by mohli patřit.“

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NA NETFLIXU SE ODEHRAJE EPICKÁ BITVA S DÉMONY. PO ÚSPĚCHU ONE PIECE UVEDE SERIÁL PODLE JEDNÉ Z NEJPRODÁVANĚJŠÍCH MANG VŠECH DOB

Vzhledem k tomu, že se bude jednat o výpravný epos, není divu, že se ho Zack Snyder s Netflixem rozhodli rozdělit na dvě části. První, Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně, uvede streamovací gigant už v prosinci, a pokračování, Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška, bude následovat za čtyři měsíce.

V rámci Geeked Weeku Netflix zveřejnil nový trailer, který dává znát, že se bude jednat o dobrodružství, o jakém se nám ani nesnilo, s galaktickými dobrodruhy, s nimiž si není radno zahrávat. Dozvídáme se, že Kora byla před svým vykoupením nalezena ve vraku lodi mírumilovnými farmáři, kteří ji sice zachránili, ale o svém činu pochybují. Následně se objevuje výsadková loď s mocným nepřítelem, který chce všechno. Tím se rozjíždí konflikt mezi farmářskou komunitou a silami vedenými admirálem Atticusem Noblem. Mladé ženě nezbývá nic jiného než začít bojovat po boku drsných válečníků, které si sama vybere.

PSALI JSME TAKÉ: NETFLIX PŘIPRAVUJE ZBRUSU NOVÉHO ZAKLÍNAČE A SNAŽÍ SE ZÍSKAT ZPĚT NAŠTVANÉ FANOUŠKY. DOHLÍDNE NA NĚJ SÁM AUTOR ANDRZEJ SAPKOWSKI

Role Kory se zhostila herečka Sofia Boutella, jejíchž taneční dovednosti dopomohly k získání role. „Od začátku jsem ji navrhoval. Stává se mi to při konkurzech. Někoho uvidím a řeknu si, že ho obsadím a nějak to vymyslím. Má takovou tajemnou vlastnost. Je neskutečně ohebná a její výkon je úžasný,“ uvedl režisér v rozhovoru.

Po jejím boku své herecké výkony dále předvedou Charlie Hunnam, Michiel Huisman, Ed Skrein, Djimon Hounsou, Staz Nair, Doona Bae, Ray Fisher, E. Duffy a dvojnásobný držitel Oscara Anthony Hopkins, který namluvil Jimmyho, robotického rytíře. „Jimmy je opravdu v mnoha ohledech srdcem filmu,“ řekl říká Snyder. „Je tak nějak lidštější než lidé.“

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně vstoupí na Netflix 22. prosince.


Zdroje: Tudum, Screen Rant, trailer Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.