Laskavý lidský příběh od Netflixu: Byla jednou jedna hvězda ukazuje historii kinematografie, kdy se filmy ještě dabovaly živě

Eva Lenská
Foto: Netflix

Vydejte se do sedmdesátek, kdy Thajsko prožívalo zlatý věk kinematografie. Byla jednou jedna hvězda (Once Upon A Star) je pomyslným milostným dopisem této éře a laskavou komedií pro celou rodinu, kterou si už za pár dní vychutnají diváci Netflixu.

Road trip movie Byla jednou jedna hvězda se odehrává v sedmdesátých letech minulého století a sleduje skupinu kočovných promítačů a zároveň lékárníků. Vydávají se na cesty, aby přinesli radost z živě dabovaných 16mm filmů z šedesátek do vesnic a malých měst po celém Thajsku. Parta čtyř hlavních postav usiluje o to, aby tamním obyvatelům dychtícím po zábavě poskytla živě dabovanou zvukovou stopu.

ČTĚTE TAKÉ: Nejhorší role Karla Rodena: Netflix uvede další českou komedii, která nestojí za váš čas, ale stejně si ji většina lidí pustí

V rozhodujících okamžicích představení je děj přerušen a výprava se musí ujmout své druhé role prodavačů, aby zajistila stanovené kvóty farmaceutických výrobků, a teprve pak může v promítání filmu pokračovat. Všichni hlavní hrdinové se na cestách setkávají s potížemi a podvody, nicméně se stále snaží jít dál za svými sny.

Hřejivý, laskavý a lidský příběh natočil režisér Nonzee Nimibutr. „V průběhu desetiletí prošel thajský filmový průmysl mnohým a přečkal mnoho vzestupů i pádů. Od němých filmů a noirové klasiky k dabovaným snímkům v kinech se proměnil v promítání pod širým nebem, putovní kinematografické výpravy a nyní dospěl k dnešním streamovacím platformám. Proto jsem chtěl natočit film, kterým bych thajskému průmyslu vyjádřil svou upřímnou vděčnost,“ uvedl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nové korejské seriály na Netflixu: Romance o bývalé hvězdě K-popu nebo holka s nadlidskou silou

Režisérova láska k filmu, lidem, přírodě, thajským městečkům a vesničkám je vidět už ze samotné upoutávky. Tento více než dvě hodiny dlouhý snímek vznikl proto, aby pohladil, potěšil a pobavil.

Na Netflixu bude dostupný už 11. října.

Zdroje: What’s on Netflix, Mashable

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.