Nejhorší role Karla Rodena: Netflix uvede další českou komedii, která nestojí za váš čas, ale stejně si ji většina lidí pustí

Eva Lenská
Foto: Bioscop

Na Netflix míří český film, ve kterém si herci tak trochu hrají na indiány. Žádný Vinnetou to však není, spíše komedie o věčně zaneprázdněném obchodníkovi a indiánském duchu. Komedie Indián režiséra Tomáše Svobody láká především na charismatického Karla Rodena a svůdnou Vicu Kerekes, která si tentokrát střihla záporačku.

Ondřej je arogantní obchodník a nevyléčitelný workoholik, který má v Praze velmi úspěšnou firmu. Má štěstí, protože v Nebrasce dojednal obchod roku s investorem, jenž zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Spokojeně tedy odlétá z Ameriky. Jenže ve chvíli, kdy letadlo přelétá nad rezervací, kde zrovna pohřbívají indiánského náčelníka, duch mrtvého cestou do nebe narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje.

ČTĚTE TAKÉ: Život na naší planetě: Nový dokumentární seriál na Netflixu přiblíží divákům dávno vyhynulé druhy

Foto: Bioscop

Ráno se pak Ondřej probudí a slyší ve své hlavě hlas, který ho chce změnit. Duch Indiána vyznává totiž úplně jiné hodnoty než přepracovaný obchodník. Nechá si to Ondřej líbit a stane se jiným člověkem? Zpočátku se tomu zuby nehty brání, nicméně jeho pracovní a rodinné problémy dostávají najednou nový rozměr jak pro něj, tak i pro jeho rodinu a kolegy. Souboj s duchem je neúprosný, divoký a plný humoru.

Komedie, ve které si dále zahráli například Martin Myšička, Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Štěpánka Fingerhutová, Jaroslav Dušek, Ester Geislerová, Vlado Černý a Anna Šišková, měla v kinech premiéru v září 2022. Titulní píseň Ty vieš, že sa chovám, tak jak sa chovám k ní nazpívala slovenská kapela Horkýže Slíže.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Uprostřed ničeho: Nový thriller Netflixu oslovil hlavně ženy. Muži se nevydrželi dívat na porod ani kontroverzní scénu s placentou

Jak byli s Indiánem spokojeni diváci? Na ČSFD si snímek vysloužil 47 %, a i když byl pro mnohé odpadem, pár kladů na něm lidé také našli. Většina se však divila, proč něco tak podprůměrného Karel Roden vůbec vzal. Nutno ale dodat, že svou roli nijak neodflákl. Naopak svému hrdinovi vdechl určité charisma.

„Naivní greendealová reklama říznutá podnikatelskou Nesmrtelnou tetou aneb jak je důležité mít svého donašeče,“ napsal jeden recenzent. „Celkové vyznění je hodně násilná křeč, kterou bohužel nezachrání ani Karel Roden.“ Další konstatoval: „Ani s jednou postavou si člověk nevybuduje vztah, je to natočené jako Ordinace a Indiáni jsou jak chlapi z hospody ze Žižkova.“

NAPSALI JSME TAKÉ: Na Netflix míří další český film, který to pořádně schytal. Podle recenzí jde o nejhloupější a nejprázdnější film minulého roku

Kromě Rodenova šarmu může film přesto něco nabídnout. Krásná Vica Kerekes se v něm totiž proměnila v potvoru a náležitě si to vychutnala. Její postava finanční ředitelky Jany není žádná sladká kočička, ale spíše pěkně rafinovaná megera. Podle recenzí na ČSFD se Indián líbil spíše starším ročníkům a když došlo na pochvaly, byl chválen především dobrý nápad.

Česká komedie Indián má na Netflixu premiéru už 11. října. I když nejde o příliš povedený snímek, vsadíme triko na to, že se krátce po vydání vyšplhá do TOP 10 nejsledovanějších filmů na české Netflixu a mnoho českých diváků si ho alespoň ze zvědavosti pustí.

Zdroj: Bioscop, ČSFD, Totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.