Napínavé a k přemýšlení, hodnotí diváci nové německé sci-fi o obchodování s časem, které právě dobylo Netflix

Foto: Netflix

Minulý týden, 27. července dorazil na Netflix německý sci-fi thriller V ráji (Paradise), který ukazuje, co by se mohlo stát, kdyby lidé zjistili, jak omládnout. Film si získal velkou pozornost i v Česku, kde dokázal naprosto ovládnout žebříček sledovanosti.

Film V ráji se nejdříve přes víkend vyšplhal na třetí příčku TOP 10 aktuálně nejsledovanějších filmů na Netflixu v Česku. Nyní už se může pyšnit rovnou prvním místem, ze kterého sesadil českou komedii Ostrov s Janou Plodkovou a Jiřím Langmajerem. Za sebou nechává také romantickou komedii Štěstí pro začátečníky nebo Lapače duší.

V celosvětovém žebříčku je však V ráji až na druhém místě. Globálně totiž Netflixu už pár dní kraluje Jackie Chan s akční komedií SNAFU: V háji jako obvykle. Třetí je pak Štěstí pro začátečníky. Mezi neanglicky mluvícími tituly je však V ráji také první, jelikož jde o německý snímek.

Foto: Netflix

Film si v Česku nevede špatně, ani, co se týče hodnocení diváků. Na ČSFD mu dávají slušných 66 %. Mohlo by to být samozřejmě lepší, ale o propadák rozhodně nejde a někteří jsou, dle recenzí, rozhodně nadšení.

„Je jen věčná škoda, že ta hlavní myšlenka, tedy posun věku nebyla více rozvedena, ale oceňuji originalitu, výborný soundtrack, vizuál, režii, vlastně přemýšlím, co nakonec neoceňuji,“ píše například jeden. Jiný pak dodává: „Napínavé, svižné a k přemýšlení.“

PSALI JSME TAKÉ: Recenze: Sci-fi thriller V ráji má děsivý koncept, působivý futuristický svět a rozhodně není procházkou růžovým sadem

O čem je V ráji?

Příběh vypráví mladém manželském páru, jehož téměř dokonalý život naruší nečekané pojistné plnění. Jelikož Elena ani Max nemají dostatek finančních prostředků, na jejich majetek vydán exekuční příkaz a v sázce je Elenin život. Rozhodnutí soudu zní šíleně, 38 let života, které musí darovat někomu jinému. V tomto bodě vstoupí na scénu farmaceutický konglomerát AEON, který vynalezl způsob, jak přenést roky života z jedné osoby na druhou. Max, který pro něj pracuje, brzy zjistí, kdo dostane roky jeho ženy a rozhodne se jednat!

Zdroje: Netflix, ČSFD, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Michal Gottwald

    Film jsem viděl a opravdu je výborný. Dostatek akce, příběh k zamyšlení, filmů nechybí prakticky nic.

    1. Marta Kratochvílová

      Na druhou stranu, některé věci by mohli trochu více rozvést.