Lapač duší dělá z lidí vraždící stroje: Poláci se chystají ovládnout Netflix brutální akční novinkou

Eva Lenská
Foto: Netflix

Po úspěšném thrilleru Matka roku, který převálcoval i drsnou Matku s Jennifer Lopez, se Poláci rozhodli naservírovat uživatelům Netflixu další akčňák. Tentokrát vsadili na neohroženého žoldáka, nebezpečnou zbraň a sladkou pomstu. Novinka s názvem Lapač duší (Operacja: Soulcatcher) je dle upoutávky pěkně vymazlená. Samá střílečka, honička a rvačka. Doufejme tedy, že Poláci opět překvapí!

Nový polský thriller nám přiblíží pozadí tajného programu, v jehož rámci byla vytvořena zbraň nazvaná lapač duší. Ta má z lidí udělat vraždící stroje, což by se mohlo ošklivě zvrtnout. Zdánlivě snadného úkolu zmocnit se nebezpečného zařízení, původně určeného na léčbu rakoviny, se zhostí “Kieł”, žoldák soukromé armády a bývalý příslušník polské protiteroristické jednotky. Jenže jak už to bývá, ne vše jde podle plánu.

ČTĚTE TAKÉ: Překvapivě dobrá česká detektivka i mrazivý severský thriller aneb 5 skvělých krimi seriálů, které najdete na Netflixu

Foto: Netflix

Když se obětí této nebezpečné experimentální zbraně stane jeho bratr Piotr, situace se dramaticky změní. Pro hlavního hrdinu je teď nejdůležitější především pomsta.

Násilím a brutalitou nadupaný akčňák natočil režisér Daniel Markowicz, jenž se podílel i na scénáři. Do hlavních rolí byli obsazení Piotr Witkowski, Aleksandra Adamska, Mariusz Bonaszewski a polsko-australský herec Jacek Koman, který si zahrál například ve slavném oscarovém muzikálu Moulin Rouge.

Lapač duší má 98 minut a na Netflixu bude dostupný 2. srpna. I s českým dabingem.

Zdroj: Crast, Nano komputronik, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.