Šest dní, sedm nocí po česku: Na Netflix míří survival komedie, v které hrají jen Langmajer a Plodková

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Je léto a sním i doba dovolené strávené u moře nebo na chalupě. Netflix se proto rozhodl, že uvede českou dobrodružnou letní komedii, jejíž děj se odehrává na opuštěném ostrově. Není divu, že dostala název Ostrov, ačkoli se také mohla jmenovat třeba Dovolená za trest. Proč? To brzy sami uvidíte.

Exotická dovolená manželů Richarda (Jiří Jangmajer) a Alice (Jana Plodková) se promění v jednu velkou katastrofu. Všechno se zvrtne, když Richard Alici oznámí, že se chce rozvést. Nečekaná zpráva způsobí akorát další pohromu. Oba se rozhodnou, že bude lepší odjet domů dřív, ale jediné letadlo, které seženou, ztroskotá na pustém ostrově uprostřed jižního Pacifiku.

Katastrofa je sice katastrofa, ale naštvaná Alice prohlásí, že začnou žít odděleně rovnou, a rozdělí ostrov na dvě poloviny. Jedna bude Richardova a druhá její. Zanedlouho si však uvědomí, že pokud mají na ostrově přežít, musí spolupracovat, vyříkat si spoustu věcí a hledat k sobě cestu zpátky.

ČTĚTE TAKÉ: Romantická komedie Nic není, jak se zdá se natáčela v Turecku. Bude ideálním doplňkem žhavých letních večerů

Dobrodružná komedie režiséra Rudolfa Havlíka se natáčela v Thajsku, ale rozhodně to nebylo žádné lážo plážo. Natáčení v džungli bylo nebezpečné a filmaře zastihla i prudká bouře. Kromě toho museli čelit jedovatým stonožkám, štírům, pavoukům a pijavicím. Všichni museli být obezřetní a dávat pozor, kam šlapou.

Co od filmu, jenž měl v kinech premiéru letos v únoru, očekávat? „Mám rád Richarda a Alici. Jany humor a Jirkova nabručenost spolu tak nádherně fungují, že se mi pokaždé rozbuší srdce, jen když je vidím ve scéně společně. Ostrov je dobrodružná komedie v pravém slova smyslu a všichni, kteří rádi cestují nebo mají rádi dobrodružství a romantiku, si přijdou na své,“ prozradil o filmu režisér.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hit Netflixu, který o sexu vzdělává mladé i staré, v září skončí. Upoutávka na 4. řadu Sexuální výchovy je plná peprných scén

Uživatelé ČSFD snímek ohodnotili vcelku průměrně, dali mu hodnocení 54 %. „Když jsem si přečetla, že ve filmu hrají jen dva lidi, tak jsem si říkala, jak to můžou utáhnout. A můžou. Já vím, film má stovky chyb, ale pokud jeho smyslem bylo zasmát se, tak se to povedlo,“ uvedla jedna z recenzentek.

„Kdyby mi někdo před deseti lety řekl, že v roce 2023 uvidím českou survival komedii, asi bych si řekl že jsem právě mluvil s jasnovidcem a bláznem zároveň, ale ono se to opravdu stalo. Havlík se asi inspiroval filmem Šest dní, sedm nocí,“ dodal další divák.

Nečekejte tedy zázraky, ale spíše lehkou dobrodružnou pohádku pro dopělé. Na Netflixu si Ostrov budete moci pustit už od 19. července.

Zdroje: Cinemart, ČSFD, Totalfilm

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.