Nový akčňák s Jackie Chanem přes víkend ovládl Netflix. Nechybí v něm působivé bitky ani humor

Foto: XYZ Films

Na Netflix dorazil 28: července nový akční film s Jackie Chanem v hlavní roli. Ten ukazuje, že ani v 69 letech nemá problém ukázat ve filmu pořádnou jízdu. SNAFU: V háji jako obvykle (Hidden Strike), ve kterém si po boku hongkongské akční legendy střihl roli herec John Cena, před víkend ovládl žebříčky Netlfixu.

Ačkoliv u nás je film aktuálně na čtvrté příčce v žebříčku 10 nejsledovanějších filmů, celosvětově tento žebříček ovládl a vyhřívá se na výsluní, tedy na první pozici. Film, který může tak trochu připomínat Křižovatku smrti, jejíž čtvrté pokračování však Chan plánuje na příští rok, si na ČSFD získal zatím dost průměrné hodnocení 57 %. Většina recenzí na internetu se však shoduje, že po slabším začátku je film celkem dobrý a jde o klasickou Chanovskou akční komedii. Ačkoliv Chanův věk je už zkrátka znát.

TAKÉ JSME PSALI: Festival v Benátkách bude plný zajímavých filmů. Netflix uvede mysteriózní thriller nebo černou komedii o Pinochetovi

Jackie Chan a John Cena v roli elitních vojáků musí doprovodit skupinu civilistů přes notoricky známou bagdádskou dálnici smrti. Celovečerní akční snímek režíroval Scott Waugh, který pracoval dříve například na filmech jako Need for Speed ​​nebo Povinnost a čest (Act of Valor).

Chan hraje Luo Fenga, vojenského důstojníka, který se stal soukromým bezpečnostním dodavatelem. Ve filmu spojuje své síly s bývalým námořníkem Chrisem Van Hornem (Cena) poté, co zjišťuje, že útok na čínskou ropnou rafinerii je součástí většího plánu krádeže ropy.

Akční kousek Snafu: V háji jako obvykle byl natočen v západní Číně a zajímavostí je, že se v něm o hlavní roli po boku Jackieho Chana původně ucházel jeho dobrý přítel Sylvester Stallone.

Více jsme o filmu již psali zde.

Zdroje: Netflix, ČSFD, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.