Poláci zkopírovali akčňák s Jennifer Lopez a divákům se líbí víc než originál. Je to trochu John Wick v sukni

Foto: Netflix

Nedávno na Netflixu přistála akční filmová novinka Matka s Jennifer Lopez, která však diváky příliš nenadchla. Alespoň ne ty české. O necelé dva týdny později vydali velice podobný film i Poláci. Ten však u předplatitelů Netflixu zabodoval mnohem víc.

„V armádě z ní vycvičili chladnokrevnou vražedkyni. Přichází ale čas opustit úkryt a před pomstychtivými zločinci ochránit dcerku, se kterou se nikdy nesetkala,“ tak zní popis akčního thrilleru Matka Jennifer Lopez, kterou Netflix vydal 12. května. (Více jsme psali zde.)

Tohle je zase popis filmu Matka roku, který Netflix vydal 24. května: „Bývalá zvláštní agentka Nina opráší svoje vražedné schopnosti, aby osvobodila uneseného syna, kterého nikdy nepoznala. A nenechá si v tom nikým zabránit.“ (Více jsme psali zde.)

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Nejlepší sci-fi Netflixu bude mít pokračování. Má být nejnepředvídatelnější, nezařaditelné a neočekávané

Foto: Netflix

Že to zní hodně podobně? To rozhodně ano! Oba filmy mají příběh jako přes kopírák, ovšem jeden z nich diváky zaujal o něco více, a to překvapivě ten později vydaný od našich polských sousedů. Na ČSFD mu diváci udělili 61 %. Není to sice kdoví jak moc, ale pořád výrazně více, než Matka Jennifer Lopez. Ta získala pouze 49 %.

Jennifer Lopez i Agnieszka Grochowska jsou obě každopádně dost drsnými matkami, které by za své děti položily život. Jedna to umí víc se zbraní, druhá se zase o něco víc umí rvát. JLo určitě vyhrává v tom, že jí to ve většině scén víc sluší. Ale to není pro film rozhodně podstatné. Polský snímek je trochu akčnější a možná i brutálnější. A i když od něj nikdo příliš nečekal, u diváků rozhodně zabodoval víc.

Aktuálně se Matka roku drží navíc na druhém místě v českém i globálním žebříčku sledovanosti mezi TOP 10 aktuálně nejsledovanějšími filmy.

TAKÉ JSME PSALI: 5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netlfixu

Zdroje: ČSFD, Netflix, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.