5 skvělých akčních filmů, které si hned teď můžete pustit na Netlfixu

Michaela Pašková
Foto: Melinda Sue Gordon/Netflix

Akční filmy jsou něčím, co divákům umožňuje tzv. vypnout a užívat si, jak jejich hrdinové bojují s padouchy. Od svého největšího rozkvětu v 80. letech urazila akční kinematografie dlouhou cestu. Tehdejší představitele, mezi které patřili Sylvester Stallone nebo třeba Arnold Schwarzenegger, vystřídali mladší kolegové.

Tady je pět akčních filmů, které můžete právě teď sledovat na Netflixu:

The Gray Man

Film plný speciálních agentů se točí kolem prestižního a aktivního pracovníka CIA, jehož identita je neznámá. Nečekaně odhalí tajemství, které by mohlo zničit celou agenturu, a jeho bývalý kolega, nejspíš maniak, na něj uspořádá hon.

Mezi největší hvězdy, které ve filmu uvidíte, patří Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Rege-Jean Page a Dhanush. O režii se postarali Joe a Anthony Russoovi.

Na Netflixu je film přístupný buď v původním znění s českým titulky nebo rovnou českým dabingem.

Tím tvrdší je pád

Klasický příběh, ve kterém se střetává stará škola s tou novou. Jedná se o velmi specifický western nové generace, který sice nemusí sednout každému, ale stojí za zhlédnutí. Ochuzeni nebudete o přepadení vlaku, přestřelky ani bandity.

Jde v zásadě o příběh o pomstě. Vypráví o psanci Natu Loveovi, který jednoho dne zjistí, že se jeho nepřítel Rufus Buck dostal ven z vězení. Rozhodne se dát dohromady svůj bývalý gang a muži, který kdysi zabil jeho rodiče, se pomstít. 

Ve hvězdném obsazení nechybí Jonathan Majors, Idris Elba, Zazie Beetz a LaKeith Stanfield.

Na Netflixu je film přístupný v původním znění s českým titulky i s českým dabingem.

TAKÉ JSME PSALI: Nejnebezpečnější kaskadérské kousky Toma Cruise v Mission: Impossible. Při posledním ho od smrti dělilo 6 sekund

RRR

Děj indického filmu se odehrává v Dillí ve 20. letech 20. století a je příběhem o přátelství a svobodě. Britský manželský pár násilně odvleče mladou dívku z kmene a místní hrdina se ji vydá zachránit. Mezitím britský důstojník dostane za úkol tohoto hrdinu najít a zatknout. Nakonec se ale oba spojí. Jejich cílem je nejenom zachránit mladou dívku, ale také osvobodit národ od despotických vládců.

Na Netflixu je film přístupný v původním znění s anglickými titulky nebo anglickým dabingem.

Trojí hranice

Další hvězdně obsazený film se točí kolem pěti bývalých agentů speciálních jednotek, kteří se rozhodnou okrást drogového narkobarona. Poměrně jednoduchý úkol se však zvrtne, čímž se spustí řetězec nečekaných událostí. Jednotlivé postavy dostanou prostor vyniknout a jejich přátelství bude podrobeno zkoušce.

Oscar Isaac, Ben Affleck, Charlie Hunnam, Adria Arjona a Pedro Pascal – to je jen pár hvězd, které stojí za tím, že je tento film skutečnou akční senzací.

Na Netflixu je film dostupný v původním znění s českým titulky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Největší akční nářez letošního roku je tady. Je to pořádně krvavý biják

Odstřelovač

Odstřelovač je akční krimi s Markem Wahlbergem v hlavní roli, který zde vystupuje jako nejlepší odstřelovač americké armády. Po osudové události beze stopy zmizí a schová se v horské chatě, kde ho po rozsáhlém pátrání naleznou vládní agenti a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby. Vše je však past a on musí čelit pronásledování tajných služeb z celé země.

Po boku Marka Walhberga se ve filmu objevili Kate Mara, Michael Peña, Danny Glover, Mike Dopud, Lane Garrison, Elias Koteas, Rhona Mitra, Ned Beatty či Louis Ferreira.

Na Netflixu je film dostupný s původním zněním a s českými titulky.


Zdroje: ČSFD, Best Of Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.