Hledá se nejlepší kapela všech dob. V nové reality o ní budou rozhodovat členové Backstreet Boys, One Direction nebo Pussycat Dolls

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Liam Payne, Nicole Scherzinger, AJ McLean a Kelly Rowland se stanou porotci nové reality show, která slibuje najít nejlepší kapelu všech dob. Netflix tak spojí dohromady pořady X Factor a Láska je slepá. Spoluhráče do kapely si totiž budou účastníci vybírat čistě podle hudby.

Kdo jiný by měl sestavit kapelu, než zpěváci z těch vůbec nejlegendárnějších? Každý někdy slyšel o One Direction, Backstreet Boys, Destiny’s Child nebo Pussycat Dolls. Jako bývalí členové nejpopulárnějších skupin v historii nabídnou interpreti do nové show jedinečné znalosti z oboru a dlouholeté osobní zkušenosti. AJ McLean bude navíc celý pořad moderovat.

Cílem projektu od Netflixu s názvem Building the Band je přivést na svět novou skvělou hudební skupinu, aniž by se její členové na začátku setkali. V soutěži mají totiž účastníci sami kontrolu nad tím, jak se budou tvořit uskupení v jednotlivých „kabinkách“. Háček je ovšem v tom, že se přitom neuvidí a jediné, čím se budou řídit, je hudební kompatibilita či jiskra. Novinka tak spojí motivy pořadů Láska je slepá a X Factor. Co se však stane, když se členové kapel setkají mezi sebou a do hry vstoupí i vzhled, choreografie nebo jejich vlastní styl?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: SUPERSTAR PRO RAPPERY SE VRACÍ S NOVOU SEZÓNOU. SHOW RHYTHM + FLOW HLEDÁ NOVÁČKY HIP-HOPU

„Nová soutěž Building the Band je výzvou pro všechny zúčastněné, protože umožníme samotným zpěvákům, aby si vytvořili vlastní kapelu na základě jejich vzájemné chemie,“ říká producentka Cat Lawson. „Když se ale nemohou řídit vzhledem, dokáží si se svými kolegy vytvořit hlubší vztah? S omezeným počtem kapel je čekají těžká rozhodnutí a srdceryvné momenty, ale nakonec je výsledek opravdu úžasný a vzniknou skupiny, které si podle mého názoru zaslouží to největší pódium!“

Porotce Liam Payne byl jedním z pěti členů oblíbené chlapecké skupiny One Direction, jež se proslavila účastí v soutěži X Factor v roce 2010. Nicole Scherzinger dříve vedla skupinu Pussycat Dolls. Skupina se celosvětově proslavila v roce 2005 vydáním singlu Don’t Cha. Shodou náhod se jako porotkyně podílela na seskupení právě One Direction.

Kelly Rowland byla členkou skupiny Destiny’s Child spolu s Beyoncé a Michelle Williams. Skupina se proslavila v 90. letech a od té doby jsme Kelly mohli vidět i jako porotkyni v X Factoru nebo v pořadu The Voice. AJ McLeana znají fanoušci od devadesátek především jako „drsňáka“ ze skupiny Backstreet Boys, snad nejpopulárnějšího boybandu všech dob, kam patřili i Kevin Richardson, Brian Littrell, Howie Dorough a Nick Carter.

PSALI JSME TAKÉ: OD GOTTA PO BEYONCÉ: NEJLEPŠÍ DOKUMENTY O CELEBRITÁCH, KTERÉ NAJDETE NA NETFLIXU

Zpěvačku Kelly Rowland můžeme nyní na Netflixu vidět v romantickém thrilleru Mea Culpa, který však diváky vůbec nenadchl, dále v komedii Prokletí městečka Bridge Hollow nebo romantickém filmu Mysli jako on. Co se týče Backstreet Boys, Netflix nedávno zveřejnil dokument, který odtajňuje příběh jejich kariéry a obřího podvodu, jehož obětí se skupina stala.

Natáčení Building the Band začne letos v létě a brzy se dozvíme jména dalších porotců a výzev, které soutěžící budou čekat.

Zdroje: Billboard, Netflix, People, ITV

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.