Novinář strávil neprávem 12 let v base. Nyní se nechává dobrovolně zavírat do nejdrsnějších věznic světa včetně Česka

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Novinář se nechává na dva týdny zavřít do nejnebezpečnější věznice na zeměkouli. Dobře ví, do čeho jde, dvanáct let si totiž v base odseděl za čin, který nespáchal. Ví, že každý druhý den někoho zabijí a bitky a násilí jsou na každodenním pořádku. Brutální dokument Nejdrsnější věznice světa (Inside the World’s Toughest Prisons), ze kterého jde mráz po zádech, nyní míří k nám.

Seriál Nejdrsnější věznice světa v nové sezóně ukáže další věznice. V šesté sérii jsme zavítali do Moldavska, na Kypr, do Bosny a Hercegoviny a také do Řecka. Kam se však vydáme teď? Podíváme se do zákulisí věznic na Šalamounových ostrovech, do Finska, Indonésie a i k nám do České republiky, kde nahlédneme do každodenního života nejnásilnějších zločinců v zemi a jejich dozorců.

Moderátorem bude opět Raphael Rowe, který show provází od druhé série a sám si odpykal trest v délce dvanácti let ve věznici (byl však odsouzen neprávem). Není tedy věrohodnější průvodce než je on. Jeho osobní zkušenosti s věznicí mu dovolí proniknout mezi nejbrutálnější násilníky, popsat vězeňská pravidla, interagovat se zločinci a zprostředkovat nám jejich příběhy.

ČTĚTE TAKÉ: Čestné Skautské: Nechutný dokument ukazuje pravdu o největším skandálu sexuálního zneužívání dětí

Seriál slibuje opět velmi kontroverzní podívanou. V upoutávce níže například uvidíme útržek z prvního dílu – rozhovor s vrahem vlastního syna či sexuálním deviantem. Nicméně zobrazena bude i druhá strana mříží, a to vedení instituce, obzvlášť jeho financování a organizace, která silně selhává. Je to dle slov vězňů tmavá betonová klec, která se snaží vychovat zvrhlíky pomocí křesťanství… Jak to však funguje? Dozvíme se již brzy.

Sedmá sezóna dokumentárního seriálu dorazí na Netflix 15. září.

Zdroje: What’s on Netflix, Netflix, ČSFD, Mirror

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.