Japonská verze Partičky je nová úroveň bizáru. Rozesmějte diváky uprostřed krimi thrilleru nebo půjdete z kola ven

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Skupina herců a komiků bojuje o přežití v show Last One Standing, kde je nutné rozesmát diváky, ale zároveň nevybočit z role. Komu se povede nejdéle bavit publikum bez scénáře a uprostřed krimi thrilleru? Kdo neuspěje je vyřazen!

Komediální duo Chidori je něco jako uskupení Suchánka a Genzera u nás. Dva populární komici přišli s novou show, která má za úkol najít nejvtipnějšího člověka, a to bez scénáře. Skupina celebrit je vržena do dramatické situace a musí improvizovat, ale zároveň bavit diváky. V reality show Slzy a smích (Last One Standing) “přežijí” jen ti nejvtipnější.

V úvodní epizodě se seznámíme s moderátory (Nobu z dua Chidori a Karen Takizawa) a napínavou situací. Student (Mamiya Shotaro) je obětí potyčky se spolužáky, kteří ho šikanují. Na scénu nastupuje další spolužák (Daigo Yamamoto), který Mamiyu před tyrany zachrání a všechny na scéně pobije, což může působit na komediální show brutálně a nevkusně (a moderátoři si toho jsou vědomi).

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepší drama za poslední roky! Hodnotí diváci nový japonský seriál Netflixu. Většina Čechů ho zatím úplně ignoruje

Přesouváme se do třídy a seznamujeme se s ostatními studenty (které paradoxně ztvárňují převážně čtyřicátníci), kteří jsou vlastně soutěžícími seriálu. Vchází profesor… Ten se snaží najít člověka, který odcizil vzácný obraz z ředitelovi kanceláře. Pachatel by měl být v této třídě.

Začíná první výzva, kde musí komici sdělit svou vtipnou historku na téma “Tenkrát, když jsem byl zraněný”. Dozvídáme se velmi zajímavé příběhy. Například jeden ze soutěžících byl nadšený, že dostane mikrofon na velký koncert, jenže místo něj dostal mikrofon jeho manažer, s nímž si ho štáb spletl. Dále zpěvačka vzpomínala, jak se těšila že si svůj závěrečný koncert bude přehrávat na DVD se svými dětmi, jen aby se dozvěděla, že si nikdo nemyslel, že by se záznam prodal, takže nebylo nic natočeno. Jednomu z herců nabídli zase roli v Hollywoodu, on se pilně naučil text v angličtině, nicméně u konkurzu stejně neuspěl, i když byl jen formalitou… Soutěžící se začnou předhánět s trapnými vzpomínkami, ale stále musí být v roli, kterou mají představovat.

Jeden z komiků se podělil o roztomilou historku, kdy pracovníci nemocnice hráli kámen-nůžky-papír, aby rozhodli, kdo z nich mu odstraní hemoroidy. Zpěvačka se svěřila, že o ní byla napsána kniha, ale roli v pozdější filmové adaptaci nedostala, a tak dále a tak dále. Rozhodně není nouze o bláznivé historky.

Ostatně, těžko se to vysvětluje a nejlépe vše pochopíte, když si tuto show prostě pustíte.

Po premiéře první řady se seriál držel v nejsledovanější desítce titulů na Netflixu v Japonsku, jak se však vtipy uchytily mezi českými diváky? Hodnocení Last One Standing na Kinoboxu je aktuálně 70 %

Na Netflixu jsou dostupné dvě sezóny po osmi epizodách.

Zdroj: Netflix, Youtube, iMDb, Variety

Hodnocení na Kinoboxu: 70 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.