TOP 7 bollywoodských filmů, které jsou na Netflixu v češtině

Foto: Singh Tejinder/Netflix

Mnoho lidí po celém světe miluje bollywoodské filmy. Na Netflixu jich ale v češtině příliš moc není. A když už tu nějaké najdeme, ty nejlepší kousky pořád pro české publikum dostupné nejsou. Pojďme se ale podívat alespoň na 7 nejlepších titulů z toho, co Netflix svým českých divákům nabízí.

Dívka ve vlaku

Román Dívka ve vlaku, který vyšel v roce 2015, se stal krátce po vydání bestsellerem. A tak není divu, že zlákal i filmové producenty. V roce 2016 byla natočena americká verze a o tři roky později začali s natáčením i Indové. Můžeme se těšit na příběh rozvedené alkoholičky Miry Kapoor (Parineeti Chopra), která se při každodenním dojíždění vlakem zaměřuje na dokonalý život páru, který z dálky sleduje. Jednoho dne se stane svědkem něčeho neobvyklého, co ji naprosto šokuje. Postupně se zaplete do vyšetřování smrti ženy, která zmizela a později byla objevena zavražděná. Jelikož se Mira nacházela v oblasti, kde došlo k vraždě, patří mezi podezřelé. Nezbývá jí nic jiného než najít pravdu a očistit své jméno.

Bomba

Kartik Aaryan má velmi jasný cíl. Nechce převzít vládu nad světem, ani mu nejde o slávu a bohatství. Místo toho je motivován pomstou. Arjun Pathak (Kartik Aaryan) a jeho žena Soumya Mehra Pathak (Mrunal Thakur) mají všechno, jsou zamilovaní, mají úspěšnou novinářskou kariéru a navzájem se nekonečně podporují. Arjun je ale vyhozen ze zpravodajství z hlavního vysílacího času a přesunut do rádia. Jednoho dne do vysílání zavolá muž, který tvrdí, že má bombu a vyhodí do povětří most Sea-Link. Arjun myslí, že jen žertuje, a řekne mu, aby to klidně udělal. Ke zděšení všech muž ale slovo dodrží. Arjun v celém incidentu vidí příležitost, jak obnovit svou kariéru moderátora zpráv, a rozhodne se zůstat v kontaktu s teroristou na druhém konci telefonu. Zvládne to ale jeho svědomí?

Čtěte také: 7 sexy filmů na Netflixu: Nechybí 365 dní ani Padesát odstínů šedi

Vojenská pilotka

Film je inspirovaný životem ctižádostivé pilotky Gunjan Saxena (Janhvi Kapoor), která získala hodnost leteckého poručíka a zapsala se do historie. Během kárgilské války sloužila jako první indická bitevní pilotka. Film ukazuje život Gunjan a její postupy v kariéře, které nebyly nejsnazší, a to i z toho důvodu, že byla ženou v oboru, jenž bývá vyhrazen mužům. Na jednom z výcviků v táboře vzdušných sil například musí čelit ponížení od vyšších důstojníků za to, že je v táboře jedinou ženou.

Krása, která uchvátila srdce

Rishabh Saxena (Rishu) je normální chlap, který má stabilní práci a touží se oženit. Jednoho dne je mu představena temperamentní Rani. Vezmou se, ale vůbec si nerozumí. Jsou jako cizinci a navíc jim to nefunguje ani v posteli. Život Rani se náhle změní, když do jejich domu vstoupí Rishuův bratranec Neel. Rani se do něj zamiluje, ale Neel se jejích citů zalekne a uteče. Rani se rozhodne Rishuovi vše říct. Ten si k ní vypěstuje odpor, ale stále ji brání před okolím. Jednoho dne ale Rishu umírá při explozi v domě. Vyšetřující policisté zjistí, že šlo o vraždu, a hlavní podezřelou se stává jeho žena Rani. Při hledání pravdy postupně odhalujeme detaily jejich problematického manželství, které jenom dál vše komplikují.

Přečtete si také: TOP 10 španělských seriálů s českými titulky. Nechybí romantika, krimi ani akce

Saawariya

Hrdinou indického romantického dramatu, které se natáčelo v kouzelném místě Simla v severní Indii, jež kdysi bývalo letním hlavním městem země, je osiřelý Ranbir Raj (Ranbir Kapoor). Přijíždí do města, v baru se seznámí s prostitutkou Gulajbi (Rani Mukherjee) a ta ho pošle za Lillian (Zohra Sehgal), která pronajímá pokoje. Žena žije už 37 let sama, od chvíle, kdy její syn Vincent narukoval a už se nevrátil. Okouzlí ji Ranbirův šarm a pronajme mu pokoj. Mladík získá místo zpěváka v místní restauraci a náhodou se setká s dívkou, do níž se zamiluje. Ona však čeká na návrat svého přítele Imaana (Salman Khan), který odešel, ale slíbil, že se k ní vrátí. Sakina (Sonam Kapoor) požádá Ranbira, aby mu osobně doručil dopis, ale mladík zjistí, že žádný Imaan v daném místě nežije. Vrací se tedy za milovanou dívkou s odhodláním získat její srdce.

Nemá mě ráda, má mě ráda

Dívka z Dillí, Ginny, žije se svou matkou dohazovačkou. Na druhé straně stojí Sunny, starý mládenec, který se už dávno vzdal myšlenky na lásku. Chce se jen oženit a usadit. Jednoho dne se tito dva setkají kvůli dohodnutém sňatku. Ginny ženicha však odmítne. Ten se ale dá dohromady s matkou Ginny a pokusí se s její pomocí získat dceřinu lásku.

Mohlo by vás také zajímat: TOP 5 akčních filmů z 90. let, ke kterým se rádi vracíme

Osamělá noc

Starý patriarcha z bohaté dysfunkční rodiny, Raghubeer Singh (Khalid Tyabji), je zavražděn v noci své svatby s Radhou (Radhika Apte), svou mnohem mladší milenkou. Rodinu, kterou po sobě zanechává, tvoří sympatický švagr, lhostejný dospívající syn, těhotná dcera provdaná za zlomyslného muže, tajnůstkářský synovec, submisivní neteř a jejich matka. Muži v domě převažují nad ženami, a to nejen co do počtu, ale také z hlediska dominance. Ženy mluví, jen když je to nanejvýš nutné, a téměř vždy se stahují do pozadí s trvale skloněnou hlavou. Vyšetřením vraždy Raghubeera Singha je pověřen místní policista Jatil Yadav. I když všechny nepřímé důkazy ukazují na mladou nevěstu, Jatil je odhodlán otevřít Pandořinu skříňku. Jenže práci mu stěžuje nejen rodina zesnulého.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.