Ohavný příběh podle skutečnosti i epické finále seriálového hitu Cobra Kai aneb 10 novinek, které dorazily na Netflix

Michaela Pašková
Foto: Curtis Bonds Baker/Netflix © 2024

I v horkých dnech Netflix své uživatele stále zásobuje novinkami. Vedle sportovních dokumentů, ve kterých se streamovací gigant rozhodl svést na fotbalové vlně, můžeme zhlédnout rekonstrukci případu vraždy teprve třináctileté dívky. Nesmíme opomenout ani první část epického finále seriálu o karate a závěrečnou bitvu bestiálních zrůd.

LALIGA: All Access

Pro ty z vás, kteří si momentálně ujíždí na fotbalové vlně, Netflix uvedl dokumentární sportovní seriál o slavné španělské lize. V novince streamovací gigant umožní nahlédnout do zákulisí soutěže, pro jejíž účastníky je disciplína víc než pouhý sport. Samozřejmě tvůrci nevynechali počínání zvučných fotbalových jmen, a to na hřišti i mimo něj.

Simone Biles se zvedá (Simone Biles Rising)

Simone Biles je jednou z nejlepších gymnastek historie, která v nejrůznějších soutěžích získala nespočet trofejí. Na Letní olympijské hry 2020 přijela jako jedna z favoritek, kdy po získání dvou medailí ze všech soutěží odstoupila. Uvedla, že v důsledku stresu ztrácí při přemetech orientaci v prostoru, a to je nebezpečné. Mohlo za to trauma, které jí způsobil reprezentační lékař. V roce 2018 oznámila, že jím byla pohlavně zneužívána. Od té doby Simoně tvrdě pracuje, čelí traumatům a učí se zvládat své psychické zdraví. V dokumentární novince lze sledovat, že se sportem rozhodne ještě nekončí a plánuje se znovu vrátit na olympijskou scénu.

Nade vší pochybnost: Případ Yary Gambirasio (The Yara Gambirasio Case: Beyond Reasonable Doubt)

Nejnovější dokumentární seriál se zaměřuje na záhadné zmizení třináctileté dívky, která z domu vyrazila za instruktorkou gymnastiky do nedaleké tělocvičny. Protože se ale dlouho nevracela, její otec kontaktoval policii. Započalo tak pátrání, které o tři měsíce později vyústilo v nalezení těla. Následující pitva prokázala, že i přes rozepnutou podprsenku nebyla dívka znásilněna. Na jejím spodním prádle ovšem kriminalisté nalezli DNA pachatele, díky čemuž poté zahájili rozsáhlé testování tisíců lidí.

Vraždy: Los Angeles (Homicide) – 2. řada

Zkušený Dick Wolf, který stojí za několika úspěšnými kriminálními kousky, jako je třeba Zákon a pořádek, se v březnu postaral o uvedení první řady dokumentární série Vraždy. Jednička se soustředila na otřesné případy vražd z New Yorku, pokračování mapuje zrůdné činy z Los Angeles. Stejně jako v případě první řady se Wolf podíval na zoubek pěti případům, nevynechal například smrt Teresy Boudreaux, která byla zabita v roce 1980. Až o neuvěřitelných děvětatřicet let později byl za její vraždu odsouzen Robert Yniguez.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY

Gang zelené rukavičky (The Green Glove Gang) – 2. řada

Polský seriál pojednává o třech starších kriminálnicích, které se po nevydařené loupeži rozhodnou jako obyčejné seniorky schovávat před policií v domově důchodců. Ačkoli se dámy domnívaly, že svou temnou minulost už pověsily na hřebík, syn jedné z nich se dostane do sporu se známým gangsterem, což je přiměje vylézt z úkrytu. S jejich poslední akcí, vyloupením Národní galerie, budou zkušeným zlodějkám pomáhat spřátelení senioři.

Pán domu (Master of the House)

V thajské novince si přijdou na své fanoušci mysteriózních thrillerů plných zášti. Když diamantový magnát záhadně opustí tento svět, jeho synové rozpoutají nelítostný souboj o majetek. Do karet jim ovšem nehraje přítomnost mladé novomanželky, kterou ze smrti otce podezřívají. Navíc je tady služebnictvo kryjící špinavá tajemství svých pánů. Na čí stranu se postaví?

Čtěte více zde.

Cobra Kai – 1. část 6. řady

Málokterý fanoušek čekal, že by se úspěšný kousek plný rivality a karate dočkal šesté řady. K většímu překvapení všech bude navíc rozdělena hned na tři části, druhé se diváci dočkají koncem listopadu a třetí až příští rok. Tomu se říká pořádné epické finále se vším všudy! Netflix nás zkrátka hodlá po dlouhou dobu napínat k prasknutí.

Čtěte více zde.

PSALI JSME TAKÉ: FILMY A SERIÁLY, KTERÉ V ČERVNU BAVILY NAŠI REDAKCI: POVEDENÉ FINÁLE SCI-FI O HYBRIDECH, SKUTEČNÝ PŘÍBĚH ZE SLOVENSKA I OSCAROVÁ GODZILLA

Z kopce (Find Me Falling)

Romantická komedie pojednává o stárnoucím rockerovi, který se po neúspěšném albu vrací domů. John Allman už jednoduše nedokáže snést klesající popularitu svého největšího hitu, a proto se rozhodne přerušit kariéru. Vrací se na pobřeží rodného Kypru, kde se přestěhuje do izolovaného domu. Alespoň si to myslí, jeho sen o nenápadnosti se ale velmi rychle rozplynul. Život mu začnou komplikovat četné návštěvy, ale i bývalá láska.

Skywalkers: Příběh jedné lásky (Skywalkers: A Love Story)

Dokumentární snímek zachycuje počínání povedeného páru, který pro adrenalin neváhá vystoupat do oblak, a to doslova. Angela Nikolau a Ivan Beerkus si vybudovali kariéru tím, že zdolávají nejvyšší budovy světa, které jednak nejsou na jejich riskantní horolezectví vhodné, a poté se technicky vzato oba dopouští neoprávněných vloupání. Novinka v sobě kombinuje přes dvě stovky hodin materiálu, který pár natočil v šesti zemích během šesti let.

Čtěte více zde.

Sladký domove! (Sweet Home) – 3. řada

Krev teče proudem ve vyvrcholení brutální série, ve které dochází ke konečnému zúčtování s bestiálními zrůdami. V poslední řadě kromě jiného uprostřed zničeného stadionu zmítaného plameny dochází ke střetu mezi Hyun-suem a Sang-wookem, kteří kdysi bývali spojenci. Samozřejmě nesmíme zapomínat ani na další postavy. Například takový Eun-hyeok se znovu narodil z kokonu.

Čtěte více zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer, Tudum, The Sun

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.