Nejhorší červnové novinky na Netflixu: Botoxová romance, katastrofální akčňák s Jessicou Alba nebo nové dno s 12% hodnocením

Michaela Pašková
Foto: Sofie Gheysens/Netflix

Stejně jako v předchozích měsících jsme pro vás připravili přehled červnových novinek, kterým byste raději neměli věnovat svou pozornost. Tedy pokud si vážíte svého drahocenného času. Tentokrát je jich opravdu požehnaně, tak pojďme společně na to.

Rodinná aféra

Nejprve začneme romantickou komedií Rodinná aféra, ve které si románek užijí oscarová Nicole Kidman a Zac Efron. Ještě před vydáním filmu se ústřední herecké dvojici povedlo diváky rozesmát, což by vzhledem k žánru nemuselo být tak špatné, kdyby se ovšem neposmívali jejich vzhledu. Pod trailerme k filmu na oficiálním YouTube kanále Netflixu se to hemží posměšnými komentáři o jejich botoxu a jiných úpravách obličeje. Nejinak je tomu na ČSFD, kde film dosahuje průměrného hodnocení 51 %. Diváci se například v jednotlivých recenzích ptají, jestli je to vůbec Zac a o Kidman prohlašují, se nedokáží dívat na to, jak si hraje na třicítku. Měla by podle nich zkrátka stárnout z grácií.

Supergen

Slabších 46 % můžeme na ČSFD vidět u superhrdinského sci-fi seriálu Supergen, jehož premiéru Netflix neustále odkládal. Diváci, kteří si trailer pochvalovali, zřejmě museli být po zhlédnutí tohoto kousku značně rozmrzelí. „Co se s tím Netflixem děje poslední dobou? Každý druhý seroš nebo film nuda, klišé, trapárna… Supergen si hraje na sci-fi, ale ve skutečnosti je to směs multi kulti bez hlavy a paty,” uvádí jeden diváků, který tento seriál označil za odpad.

Akademie Pana Klekse

Dobře nedopadl ani nejnákladnější letošní polský film Akademie Pana Klekse. Dosažených 45 % na ČSFD tvůrci nejspíše od dobrodružného fantasy neočekávali. Diváci ve svých recenzích prohlašují, že se na něj nedokázali dívat a raději se začali věnovat jiným věcem, dokonce i uklízení. Nicméně dodávají, že jejich děti u toho vydržely. Se svými 43 % je na tom na ČSFD podobně také polská komedie Zapeklité dědictví, na které podle diváků vtipného vůbec nic není.

ČTĚTE TAKÉ: POLSKÉ NOVINKY OVLÁDLY NETFLIX VE SVĚTĚ I U NÁS. VELMI FRUSTRUJÍCÍ ZÁŽITEK A VYKRÁDAČKA RŮZNÝCH FILMŮ, PÍŠÍ O NICH ALE DIVÁCI

Žraloci v Paříži

Snad největším překvapením v propadácích je horor Žraloci v Paříži, kterému se i přes mizerných 40 % na ČSFD povedlo několik dní držet na špici nejsledovanějších filmů na Netflixu. Recenze tohoto diváka snad hovoří za vše. „Už z názvu všem musí být jasný, že to bude hovadina na kvadrát. Jenže i takové hovadiny můžou být alespoň zábavné, když nic jiného. Pomrkávám třeba na Hady v letadle. Jenže realita je jiná. Je to nuda. Těžká nuda. A jediný šok, ale zato zase pořádný, je samotné finále. To je brutální a stojí za to si na něj počkat.”

Dědictví za každou cenu

Vypadá to, že Netflix si příště rozmyslí, jestli do názvu svých kousků bude dávat slovo dědictví. Vedle Zapeklitého dědictví se totiž v propadácích nachází i italská komedie Dědictví za každou cenu, která si od diváků na ČSFD vysloužila hodně slabých 37 %. Příběh pošahané rodiny, která se snaží nápadníkovi své bohaté babičky zabránit, aby si ji vzal, diváky vůbec nezaujal.

Tvrdá odplata

Nicole Kidman není jedinou slavnou herečkou, která si v červnu na konto připsala propadák, protože u diváků pohořela i Jessica Alba. Akční thriller Tvrdá odplata na ČSFD už přes týden dosahuje slabších 36 %, kdy recenzisté uvádějí, že toto nízké hodnocení naprosto chápou. Ačkoli si někteří z nich alespoň pochvalují vzhled herečky, ve větší míře se shodli na tom, že její herecký výkon je v tomto filmu naprosto nemožný.

„Neskutečná blbina. Chtěl jsem se koukat na něco jednoduchého, ale tohle je tak blbý a předvídatelný, že jsem neměl šanci vydržet,” píše pod filmem jeden z diváků, kdy další dodává: „Další zbytečný film, který neměl vzniknout.”

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE: TVRDÁ ODPLATA JE NAPROSTO PŘÍŠERNÝ BÉČKOVÝ BIJÁK. ANI VÝKON JESSICY ALBA MU MOC NEPOMÁHÁ

Černá Barbie

Netflix většinou s výpravnými dokumenty slaví úspěch, ale v případě příběhu žen, které se v roce 1980 postaraly o to, aby společnost Mattel uvedla na trh průkopnickou panenku, je to přesně pravý opak. Dokumentárnímu snímku Černá Barbie diváci na ČSFD udělili šokujících 12 %, což je vzhledem ke skutečnosti, že filmoví kritici na Rotten Tomatoes ohodnotili film 96 %, obrovský rozdíl.

„Těšila jsem se na dokument o zajímavém tématu, místo toho jsem dostala dojímavé vyprávění, které místy připomínalo rodinný sraz po letech. Je fajn, že autorčina prateta ve firmě pracovala, ale možná ji ten osobní vhled až příliš svázal,” píše jedna hodnotících, přičemž i jiní diváci jsou z pojetí tohoto dokumentu zklamaní.


Zdroje: ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.