Slibovaný a problémový seriál Duna: Proroctví se blíží. Tvůrci ukázali první velkolepou upoutávku

Tereza Pulgretová
Foto: Warner Bros.

Od filmové události roku, kterou bylo vypuštění do světa druhé části legendárního sci-fi Duna, uběhlo teprve pár měsíců. Tvůrci se ale rozhodli, že dlouhé čekání na další snímek vyplní dalším dílkem této ságy a pro diváky nachystali šestidílný seriál. Novinku, jež dá nahlédnout pod pokličku fungování Sesterstva Bene Gesserit, uvede Max už na podzim.

Projekt prequelu Duny s názvem Duna: Proroctví (Dune: Prophecy) ležel filmařům na stole několik let. Za tu dobu se stihli vyměnit někteří herci, ale i lidé za kamerou a slibovaný seriál bojoval i s omezeními kvůli koronavirové pandemii. Nyní to ale vypadá, že se fanoušci legendárního spisovatele Franka Herberta a jeho děl konečně dočkají pořádné dávky parádní podívané.

Známé postavy a obličeje se ale na obrazovkách divákům neukážou. Děj se totiž bude odehrávat deset tisíc let před vzestupem obdivovaného Paula Atreida a zaměří se na příběh tajemných členek Bene Gesserit, který vychází z knihy Sisterhood of Dune od Briana Herberta a Kevina J. Andersona vydané v roce 2012. Sektu založí sesterská dvojice Valya (Emily Watson) a Tula (Olivia Williams) Harkonnenovi, které pomocí intrik a manipulace budou chtít zamíchat kartami moci.

ČTĚTE TAKÉ: 5 FILMŮ, KTERÉ SI PUSTIT PO ZHLÉDNUTÍ DUNY 2: MIX ŽÁNRŮ A ČASOPROSTORU, ZÁCHRANA PLANETY A NÁVRAT LEGENDÁRNÍHO DETEKTIVA

Foto: Warner Bros.

Ačkoliv se novinka i podle nového traileru „odpíchne“ od nově vzniklých snímků Denise Villeneuva, stejné obrazové pompéznosti jako jeho dva eposy nejspíš nedosáhne. I tak se ale rozhodně je na co těšit. Hlubší porozumění a náhled do vzniku a fungování vychytralých čarodějnic zájemci dostanou naservírovaný v šesti epizodách od režisérky Anny Foerster. V hlavních rolích se kromě ústředního dua ukážou například Mark Strong jako Císař Javicco Corrino, Chris Mason jako Kieran Atreides nebo Travis Fimmel, jehož milují všichni fanoušci seriálu Vikingové.

Přesně datum, kdy seriál Duna: Proroctví vyjde, se zatím neví. Premiéru ale bude mít na podzim na obrazovkách streamovací platformy Max (předtím HBO Max).

Zdroje: ČSFD, YouTube, Screen Rant

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.