Diváci jsou u vytržení. Netflix mluví o pokračování seriálu Koruna o britské královské rodině

Eva Lenská
Foto: Netflix

Líbilo by se vám, kdyby seriál Koruna (The Crown) pokračoval nebo se vrátil zpět v podobě spin-offu či krátké minisérie z minulosti? Podle všeho Netflix zvažuje, že po obrovském úspěchu filmu Rozhovor dekády (Scoop), který se zabýval skandální aférou a zpovědí prince Andrewa, toto téma neopustí a něco o britské královské rodině zase přinese.

Seriál Koruna se dočkal šesti řad a byl opravdu velmi úspěšný. Na Kinoboxu si vysloužil skvostné hodnocení 90 %. Zmíněný Rozhovor dekády na tom také nebyl úplně nejhůř a na kinoboxu nasbíral 60 %. Mohl se také pochlubit skvělou Gillian Anderson v roli Emily Maitlis.

Jakou cestou tedy hodlá Netflix jít? Podle všeho zamíří do minulosti. Do doby, kdy vládl Eduard VII., syn královny Viktorie a prince Alberta. Eduard VII. se narodil v roce 1841 v Buckinghamském paláci. Než nastoupil na trůn, byl téměř šest dekád následníkem trůnu, což připomíná sedmdesátileté čekání současného krále Karla III. na to, aby se stal hlavou monarchie.

ČTĚTE TAKÉ: NEOHRABANÁ ŠPRTKA SKOČÍ PO HLAVĚ DO SVĚTA MODELINGU: NETFLIX PŘIPRAVUJE NOVÝ SERIÁL PRO MLADÉ NATOČENÝ PODLE ÚSPĚŠNÉ KNIŽNÍ SÉRIE

Foto: Peter Mountain/Netflix

Eduard byl mezi veřejností oblíbený, ale měl pověst sukničkáře. To se samozřejmě nelíbilo jeho matce a komplikovalo to jejich vztah. Ačkoliv se oženil s Alexandrou Dánskou, věrný jí nebyl. Říká se, že měl během manželství zhruba pětapadesát milostných afér a jednou musel vypovídat u soudu poté, co se jako svědek zúčastnil nelegální karetní hry. Rozhodně to nebyl žádný svatoušek.

Po něm nastoupil na trůn jeho syn Jiří V., kterého pak vystřídal Eduard VIII. Ten však abdikoval, neboť si vzal rozvedenou ženu, a trůn uvolnil svému bratrovi Jiřímu VI., jenž byl otcem zesnulé královny Alžběty II., hlavní hrdinky seriálu Koruna.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: FENOMENÁLNÍ SNÍMEK, KTERÝ OVLÁDLA LADY GAGA, DORAZIL NA NETFLIX. MNOZÍ DIVÁCI NA NĚJ NEDAJÍ DOPUSTIT

Nabízí se otázka, zda se Netflix zaměří na minulost z pohledu historie, nebo dá přednost skandálu, jako v případě filmu Rozhovor dekády. „Rozhovor dekády je skvělý film. Je naprosto logické, že Netflix spojil dohromady některé ze svých úspěšných receptů, aby vytvořil něco zábavného pro diváky a navíc také zaručený hit. Streamovací platforma je v dnešní době opatrnější, když dává zelenou seriálům, ale toto bylo pro fanoušky královské rodiny naprosto skvělé. Z minulosti totiž dobře víme, že lidé královskou rodinu milují,“ uvedla redaktorka Emmy Griffiths.

Tvůrce Koruny Peter Morgan dříve řekl, že seriál měl odrážet královskou historii a působit spíš historicky, než novinářsky. Proto jej zakončil s odstupem téměř dvaceti let od současnosti. Pokračovat nehodlá, to ovšem neznamená, že se Netflix nezaměří například na zmíněného Eduarda VII. a jiné panovníky.

Zdroje: Wikipedia, Hello!, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.