Fenomenální snímek, který ovládla Lady Gaga, dorazil na Netflix. Mnozí diváci na něj nedají dopustit

Eva Lenská
Foto: Warner Bros.

Ne každý film má tolik předělávek jako hudební kousek Zrodila se hvězda (A Star Is Born). Originál vznikl v roce 1937 a na Netflixu se nedávno objevila zatím nejnovější verze z roku 2018 s Bradley Cooperem a zpěvačkou Lady Gaga. Možná jste si toho nevšimli, ale můžete to ihned napravit. Na tento snímek se dá totiž koukat stále dokola, a to nejenom díky podmanivé písni Shallow, která si vysloužila Oscara.

Country hvězda Jackson Maine (Bradley Cooper) potká na cestě ze svého koncertu v jednom baru neznámou, ale fascinující zpěvačku Ally (Lady Gaga). Brzy zjistí, že tato dívka je navíc i nadanou skladatelkou, a tak se rozhodne, že jednu z jejích písní s názvem Shallow představí na svém dalším koncertě. Na ten pozve i samotnou Ally.

Od toho okamžiku začíná jejich nejen hudební, ale především milostný vztah nabírat na obrátkách. Talentovaná Ally si získá publikum a její hudební kariéra má doslova raketový start. Brzy se stane slavnější, než je Jack, což podpoří jeho závislost na alkoholu a návykových látkách. Láska je silná, ale vnitřní démoni také. Tohle zaručeně nemůže dobře dopadnout.

ČTĚTE TAKÉ: V REKORDNÍM ČASE PO PREMIÉŘE V KINĚ MÍŘÍ NA NETFLIX DALŠÍ ČESKO-SLOVENSKÝ FILM. TENTOKRÁT NATOČENÝ PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI

Snímek Zrodila se hvězda si hned po uvedení v kinech získal přízeň diváků a na Kinoboxu si vysloužil skvělé honocení 76 %. Možná napomohlo i to, že lidem se líbily i verze s Jamesem Masonem a Judy Garland (1954) a Krisem Kristoffersonem a Barbrou Streisand (1976).

Jak už jsme uvedli, verze Bradleyho Coopera, který se chopil i režie, obrdžela Oscara a kromě něj i Zlatý glóbus. „Všichni okolo mě vyzdvihují do nebe Bohemian Rhapsody, ale pro mě byl hudebním filmem roku 2018 Zrodila se hvězda! Od vynikajícího Coopera, nádherných písní až po překvapivě dobrou Gagu,“ uvedla jedna z divaček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NETFLIX ZVEŘEJNIL DATUM PREMIÉRY 4. ŘADY EMILY V PAŘÍŽI. FANOUŠKY ALE NEPOTĚŠÍ

Film s prvky romantiky se líbil i mužům. „Viděl jsem spoustu hudebních dramat a přesto všechno mne Zrodila se hvězda naprosto odzbrojila. Nádherný, přenádherný film. Už od úvodní rockové scény jsem byl filmu zcela odevzdaný,“ napsal ohromený recenzent. „Co se týče Lady Gaga, tak ta jako neherečka předvedla skvělý výkon, kterým strčila do kapsy jakoukoliv čistokrevnou herečku,“ dodal. 

Většina dalších komentujících litovala, že snímek nedostal víc Oscarů, ač by si je zasloužil. Vždyť dokázal rozbrečet nejen ženy, ale i muže. Toho roku však byla konkurence opravdu silná. V každém případě je tato hudební předělávka nezapomenutelná, tak jistě nepochybíte, když si ji s Netflixem znovu připomenete.

Hudební film Zrodila se hvězda si nyní můžete nově pustit na Netflixu.

Zdroje: Kinobox, Vertical Entertainment, Wikipedia

Hodnocení na Kinoboxu: 76 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.