Tvůrci Bridgertonových vysvětlili, proč zaměnili pořadí knih a přeskočili Benedictův příběh

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix

Také vám pořád vrtalo hlavou, proč je 3. řada Bridgertonových (Bridgerton) zaměřená na romanci Colina a Penelope? Podle knih Julie Quinn měl být přece na řadě Benedict. Na vysvětlení diváci čekali dlouho a nyní ho tvůrci konečně poskytli.

Podle knižní série měl po Anthonym (Jonathan Bailey) dostat šanci na lásku jeho bratr Benedict (Luke Thompson). Jenže tvůrci udělali fanouškům knih pořádnou čáru přes rozpočet a pro 3. řadu si vybrali romanci mezi Penelope (Nicola Coughlan) a Colinem (Luke Newton). Čeká je tedy příběh čtvrté knihy, která má v češtině název Čekanka.

Také obsah seriálu se bude od knihy v mnohém lišit. Dříve zdrcená Penelope se konečně oprostí od lásky ke Colinovi a rozhodne se, že si najde manžela. Nejlépe takového, který jí poskytne dostatek nezávislosti, aby mohla pokračovat ve svém dvojím životě lady Whistledown, daleko od matky a sester.

ČTĚTE TAKÉ: BRITSKÉ HISTORICKÉ DRAMA A SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST MNOHA DIVÁKŮ MÍŘÍ NA NETFLIX. POTĚŠIT MŮŽE I FANOUŠKY KORUNY

Foto: Liam Daniel/Netflix

Bohužel jí chybí sebevědomí, a pokusy ulovit vhodného chotě tak selhávají. Mezitím se Colin vrátí z cest a je šarmantnější než kdy dříve. Je však sklíčený, když zjistí, že Penelope, jediná osoba, která ho vždy brala takového, jaký je, vůči němu ochladla. Jelikož touží získat zpět její přátelství, nabídne, že jí pomůže nabýt sebevědomí, aby se vdala ještě tuto sezónu. Když však lekce začnou fungovat až příliš dobře, musí si odpovědět na otázku, zda jsou jeho city k ní skutečně jen přátelské, nebo je za tím něco víc.

Nyní je však čas na tajemství tvůrců. Konečně se dozvíme pravdu o Benedictovi. „Minulé dvě řady jsme strávili skutečným poznáváním Penelope a Colina. Sledovali jsme její zamilovanost a viděli jsme, jak je k ní Colin nevšímavý. To je situace, kterou můžete rozvíjet jen tak dlouho, než se něco změní. Tudíž byl opravdu ten správný čas pustit se do toho, co jsme s nimi rozehráli,“ uvedla v rozhovoru pro Entertainment Weekly Jess Brownell, která převzala vedení seriálu po Chrisi Van Dusenovi, jenž zůstal jako výkonný producent.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: EMOCIONÁLNÍ HORSKÁ DRÁHA PLNÁ ZVRATŮ. DALŠÍ KRIMI THRILLER HARLANA COBENA MÍŘÍ NA NETFLIX A NEDÁ VÁM SPÁT DO POSLEDNÍHO DÍLU

Foto: Liam Daniel/Netflix

„Na druhou stranu je Benedict tak zábavnou postavou a velkým oblíbencem fanoušků, že jsme opravdu nadšeni z toho, že si s ním můžeme ještě chvíli pohrát a nechat ho, aby si užil více zábavy, než se usadí,“ dodala.

Jak už jsme psali, 3. řada Bridgertonových bude rozdělena na dvě části. První část bude k dispozici 16. května a druhá pak 13. června 2024.

Zdroje: Deadline, Entertainment Weekly, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.