Smrt jedné z nejoblíbenějších postav Bridgertonových závisí na tom, zda se tvůrci budou držet historických faktů

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix

Dějiny jsou neúprosné a knižní předlohy občas také. Na 3. řadu seriálu Bridgertonovi (Bridgerton) se těší mnoho fanoušků dobových dramat. Oblíbené hrdiny si přímo hýčkají a o žádného nechtějí přijít. Jenže, co když se tak stane? Historie totiž naznačuje, že bychom teoreticky mohli počítat se smrtí jedné z hlavních postav.

Po dvou řadách seriálu Bridgertonovi a spin-offu Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových všichni cítíme, že jsme se s hrdinkami a hrdiny žijícími v regentské éře docela sžili, takže by nás jistě mrzelo, kdyby se některá z postav se seriálem natrvalo rozloučila.

Jak již víme z dřívějška, 3. řada se má zaměřit na milostný příběh Colina Bridgertona a Penelope Featherington, které hrají Luke Newton a Nicola Coughlan. V seriálu vše postupuje možná rychleji, ale v knize trvá deset let, než se jejich láska dočká naplnění. A přestože se seriál románů Julie Quinn striktně nedrží, hodně částí a prvků si zachovává.

ČTĚTE TAKÉ: Netflix vydal žhavou upoutávku k novému erotickému thrilleru. Hlavní role si v něm zahrály hvězdy Oppenheimera a Bridgertonových

Foto: Liam Daniel/Netflix

Kdo by ale měl zemřít a proč? Druhá řada Bridgertonových se odehrávala v roce 1814, což znamená, že nyní bychom mohli skočit až do roku 1824. A v tom je ten kámen úrazu. Historie totiž uvádí, že v roce 1818 zemřela královna Šarlota, která patří k důležitým postavám celého seriálu.

Budeme se tedy muset s královnou a Goldou Rosheuvel, která ji hraje, opravdu rozloučit? To není jisté, protože tvůrci seriálu využívají tvůrčí svobody a mohou dějiny zcela překopat. Takže to budeme muset nechat na nich. Odpovědi se pravděpodobně dočkáme ještě letos s premiérou 3. řady.

Zdroj: Metro, Netflix, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.