Příležitostní detektivové z Baker Street: V novém seriálu dostává svět Sherlocka Holmese mysteriózní nádech

Foto: Netflix

Netflix vydal první trailer k připravovanému seriálu Příležitostní detektivové z Baker Street. Po loňském úspěchu filmu Enola Holmesová, který vyprávěl příběh o Sherlockově mladší sestře, přichází streamovací gigant s dalším holmesovským počinem. Tentokrát zasadí postavu slavného detektiva do mysteriózního světa plného záhad, kde je tou největší záhadou „možná” právě Sherlock.

Seriál Příležitostní detektivové z Baker Street (The Irregulars) je založený na postavách pouličního gangu Baker Street Irregulars, který se objevil v několika příbězích o Sherlocku Holmesovi od Arthura Conana Doyla. V knihách jsou Irregulars něco jako Holmesovi důvěrní informátoři z ulice, kteří mu poskytují informace, k nimž by za normálních okolností neměl přístup, a pomáhají tak řešit případy ve viktoriánském Londýně. Setkat jsme se s nimi mohli i v seriálu Sherlock s Benedictem Cumberbatchem, kde se Irregulars objevují jako parta bezdomovců, kteří s kterými se slavný detektiv kamarádíčkuje.

V tomto seriálu jsou Irregulars jakousi skupinkou problémových dospívajících z ulice. Produkce Netflixu však tentokrát vrhá Sherlocka a jeho pomocníky do ještě zlověstnějšího a temnějšího světa. V Holmesových příbězích se tentokrát objeví i nadpřirozené prvky. 

Jedna z postav, Jessie (Darci Shaw), má dokonce zvláštní schopnost, jakou nemá nikdo jiný. Vidí věci, jaké normální lidé vidět nemohou – mrtvé nebo také něco, čemu se říká Rip, jakousi tajemnou mezidimenzionální bariéru skrytou mezi naším a posmrtným světem, která může zničit veškerý život na Zemi.

Foto: Netflix

Příležitostní detektivové z Baker Street, již zmíněná Jessie, Bea (Thaddea Graham), Billy (Jojo Macari), Spike (McKell David) a Leo (Harrison Osterfield), mají za úkol svět zachránit. Zvláštní schopnosti jim umožní bojovat se zlými silami, což je hlavní důvod, proč je najímá Dr. Watson (Royce Pierreson).

Skupinka dospívajících se také bude muset vypořádat s tajemným zmizením samotného Sherlocka Holmese ( Henry Lloyd-Hughes). A možná je to právě on, kdo je zodpovědný za to, že je trhlina mezi naší dimenzí a posmrtným životem vlastně otevřená.

Foto: Netflix

Sám Sherlock je zde pouze vedlejší postavou. Objeví se jen v pěti z osmi epizod. Doktora Watsona zde zase uvidíme v poněkud temnějším světle, než jsme ho znali do teď. Můžeme očekávat poměrně velký odklon od standardních adaptací Sherlocka Holmese, protože tentokrát nebudou případy řešeny pouze pomocí dedukce a logiky.

Příležitostní detektivové z Baker Street budou mít na Netflixu premiéru už 26. března. Netflix si je zřejmě už dopředu jistý úspěchem a tak rovnou ohlásil i druhou řadu, což u něj není příliš obvyklé.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.