Český propadák plný vtipů na úrovni základní školy a hereckých výkonů na bodu mrazu opět ovládl Netflix

Eva Lenská
Foto: Bohemia MP

Čím větší slátanina, tím se víc líbí. Jak jinak si vysvětlit, že na Netflixu opět boduje česká komedie, která je plná trapných scén a laciných fórků. Snímek Ženy a život režiséra Petra Zahrádky totiž kraluje v TOP 10 nejsledovanějších filmů i přesto, že jde o totální propadák.

Eliška (Eva Burešová) je hodná holka. Možná až moc. V práci postrádá ostré lokty a ve vztahu jí obvykle přebývá slepá víra. O to akčnější je však její volnomyšlenkářská a naprosto všeho schopná sestra Ilona (Aneta Krejčíková). Obě dvě se společně vrhnou do budování rodinného podniku, který funguje tak trochu „ode zdi ke zdi“. Podle stejného principu se řídí také Eliščin vztah s namyšleným tenistou Petrem (Jakub Kohák).

ČTĚTE TAKÉ: 5 ČESKÝCH FILMŮ, NA KTERÉ MŮŽETE ZAJÍT DO KINA: NECHYBÍ VYDAŘENÁ KOMEDIE, MYSTERIÓZNÍ THRILLER ANI UNIKÁTNÍ DOKUMENT

Herečka Eva Burešová ve filmu Ženy a život.
Foto: Bohemia MP

„Má s tebou ten chlapec aspoň vážné plány? Po třicítce se hledá manžel dost těžko,“ upozorňuje Elišku její pragmatická matka, které se Petr moc nezamlouvá. Jak to ale je? Chodí jen Eliška s Petrem nebo i Petr s Eliškou? Je třeba si začít plnit sny, a to nejlépe na všech frontách. I kdyby trakaře padaly. To vše za účasti rodiny a přátel, protože problém jednoho je problémem všech. Kromě toho je tu i jeden sympaťák jménem Richard (Petr Buchta). Takový ten dobrák, ve kterém ženské vidí jen kamaráda. K čemu to nakonec vede? Eliška bojuje o Petra, Richard o Elišku a maminka s tatínkem o blaho všech.

Romantická komedie Ženy a život se opravdu nepovedla, na Kinoboxu si vysloužila ubohé hodnocení 37 %. „Kdo očekává něco sofistikovaného, bude zklamán, protože se jedná o další fantasmagorii z nějakého paralelního vesmíru, kde jedna blbka nechápe, kdo ji má doopravdy rád, onen zamilovanec dělá první, poslední a furt je to málo, sestra pomáhá a chrání, Kohák je trapnej a zbytek hraje — nehraje jako královna Koloběžka,“ zhodnotila snímek jedna z divaček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: BRIDGERTONOVI KLEPOU NA DVEŘE. NICOLA COUGHLAN ALIAS PENELOPE PŘIZNÁVÁ, ŽE JI 3. ŘADA TROCHU DĚSÍ

Tento propadák měl kupodivu mizerné recenze už v době, kdy byl vydána pouhá upoutávka. Těch pár vtipů a gagů, které se do ukázky dostaly, je na úrovni základní školy. Dělat si v dnešní době legraci z toho, že ženy neumí řídit auto nebo chodit na vysokých podpatcích, je ukázka vskutku brilantního smyslu pro humor. Nechybí ani trocha obligátního sexismu, popřípadě srandičky okolo střevních potíží,“ uvedl Roman InJo Freiberg z Kinoboxu.

Podobně smýšlí i Spooner z Moviezone, jenž napsal: „Ženy a život vypadají jako klasický český romantický průser, který má být jako že ze života. Hlavně, že tu je Kohák se svým typickým trapnohumorem, roztržitý Lábus, Veronika Freimanová se sexuálními dvojsmysly a samozřejmě miláček divaček úspěšných seriálů Eva Burešová, jejíž popularitu asi nikdy nepochopím.“ 

Zdroj: Bohemia MP, Kinobox, Moviezone

Hodnocení na Kinoboxu: 37 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.