5 novinek Netflixu tohoto týdne: Hororové zpracování pohádek bratří Grimmů nebo sci-fi epos s velkolepou bitvou

Michaela Pašková
Foto: Clay Enos/Netflix

V tomto týdnu se Netflix převážně zaměřil na pokračování sci-fi eposu Zacka Snydera, který už dokonce pracuje na třetí části. Nicméně nezapomněl i na jiné novinky, protože svým uživatelům například nově nabízí antologii animovaného studia, které je podepsané pod hitem Spy x Family.

Běsy podle Grimmů (The Grimm Variations)

Klasické pohádky bratří Grimmů do dočkaly zvráceného převyprávění v podobě nové hororové antologie, kterou produkuje animované studio WIT Studio, jenž stojí například za hitem Spy x Family. Příběhy jako Popelka, Červená Karkulka a Jeníček a Mařenka jsou generacemi ceněny jako jedny z nejoblíbenějších pohádek všech dob, přičemž lidé si v podstatě až v dospělosti uvědomili jejich temnější původ. Brittany Vincent z Decider uvedla, že se jedná o napínavý pohled na to, co by mnozí mohli považovat za nudný příběh. „Změnilo se to spíše na psychologický thriller, který zpochybňuje vaše vnímání, což usnadňuje jeho sledování.“

The Circle – 6. řada

Herní show vycházející ze stejnojmenného britského televizního seriálu byla poprvé spuštěna v roce 2020. V soutěži musí soutěžící vymýšlet různé strategie, plně se oddat intrikám a podmanit si hashtagy tak, aby se z nich stali nejlepší influenceři. V případě výhry je čeká odměna v podobě krásných 100 000 dolarů. V právě zahájené šesté řadě se do moderátorského křesla vrátila Michelle Buteauová. Vůbec poprvé v historii herní show bude vedle lidských soutěžících soutěžit chatbot s umělou inteligencí jménem Max, který se je bude snažit přechytračit.

Pravidla švindlu (Don’t Hate the Player)

Pokud už vám leze na nervy český ufňukaný Survivor, máme tu pro vás jeho vylepšenou francouzskou variantu. Skupina třinácti soutěžících se na ostrově utká v souboji důvtipu a fyzické odolnosti. Vtip je v tom, že nikdo ze soutěžících nevěděl, do jaké hry se přihlásil. Takže si přijeli na ostrov v plavkách, kde jim bylo následně řečeno, že v luxusní vile žít nebudou, ale čeká je obyčejný venkovní tábor a malé příděly jídla. Stejně jako v historii nejrůznějších soutěžních pořadů musí i tady účastníci navazovat spojenectví a vzájemně se vyhazovat.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: UŽ VÁS NEBAVÍ UFŇUKANÝ ČESKÝ SURVIVOR? TĚCHTO 5 DRSNÝCH REALITY SHOW VÁM SPRAVÍ CHUŤ

Pravidla švindlu
Foto: Netflix

Náš svět plný života (Our Living World)

Nový dokumentární seriál, který v originále namluvila oscarová herečka Cate Blanchett, se zaměřuje na rozmanitost přírody. Ve čtyřech dílech je divákům odhalena spletitá síť vazeb udržující život na Zemi, kdy například na první pohled způsob pastvy sobů v Arktidě nemá spojitost se životem hrochů v Botswaně.

Více čtěte zde.

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (Rebel Moon – Part Two: The Scargiver)

První část očekávaného sci-fi eposu Zacka Snydera se nesla v duchu četných propagačních aktivit, přičemž se následně Netflix dočkal studené sprchy v podobě mizerných recenzí a nízkých hodnocení. Není proto divu, že mnozí na druhou část, která právě vstoupila na Netflix, pohlíží skepticky. Když k tomu připočteme fakt, že se navíc samotný tvůrce velkofilmu nechal slyšet, že jeho potenciál pohřbil právě streamovací gigant svým režisérským střihem, kterým ze snímku smazal v podstatě hodinu děje, nemá Jizvonoška na růžích ustláno. V rozhovoru pro Forbes Zack Snyder uvedl, že by se diváci plnohodnotných verzí obou částí mohli dočkat snad někdy v srpnu.

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE: OČEKÁVANÝ VELKOFILM REBEL MOON JE VELKÝM ZKLAMÁNÍM. PŮSOBÍ JAKO ŠPATNÁ KOPIE HVĚZDNÝCH VÁLEK


Zdroje: Netflix, Netflixer, ScreenRant, Decider, Tudum, Forbes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.