Třetí řada oblíbeného a zvráceného sci-fi seriálu Netflixu je epická. Nejlepší ze všech

Foto: Netflix

Před pár dny dorazila na Netflix třetí řada oblíbeného sci-fi seriálu Love, Death and Robots. Diváci jsou z ní nadšení. Některé epizody animované analogie jsou dokonce nejlepší ze všech řad.

Jak tónem, tak atmosférou, trváním či technikou je každá epizoda seriálu Love, Death and Robots samostatným počinem, a proto každý divák v každé z nich najde zcela jiné hodnoty.

Najdou se tací, kteří dávají přednost umělecky ztvárněným epizodám, ale také ti, kteří milují použití nejnovější technologie v hyperrealistické počítačové animaci. Najdou se tací, kteří dávají přednost akčním příběhům ve vesmíru, ale i ti, kterým více vyhovují krátké humorné satiry.

Foto: Netflix

Ve třetí sérii Love, Death and Robots se zdá, že její tvůrci přemýšleli nad tím, co fungovalo a co selhalo v předchozích dílech. Nejlepším důkazem toho je skvělé Jíbaro, které uzavírá tuto novou várku. Epizoda je technickým vrcholem 3. série.

Není to však jediná povedená epizoda tohoto roku. V naprosto opačném tónu je lahodná Noc mini mrtvých, která využívá efekt tilt-shift. Ukazuje invazi zombie od počátku až po její konečné důsledky.

Rozhodně stojí za to zdůraznit i vlastní příspěvek Davida Finchera. Jeho Děsivá výprava je vizuálně ohromující. Ukazuje námořníka z posádky, co se plaví po mimozemském oceánu, a uzavře smlouvu s hladovou příšerou z hlubin.

Foto: Netflix

Za zmínku stojí i pokračování oblíbených robotů zkoumajících pád lidstva. Tentokrát v epizodě nazvané Tři roboti: Strategie úniku. A skvělými počiny jsou také díly Masonovy krysy nebo V klenutých sálech pohřbený.

Diváci i kritici novou řadu hodnotí převážně kladně a neskrývají nadšení. Už předchozí řady mají 11 cen Emmy a nebude tedy překvapením, pokud si seriál po třetím pokračování odnese z udílení cen další.

Na ČSFD si třetí řada vysloužila 80 %.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Patrik Palkovič

    Nejhorší serie?

    1. Radek Slezák

      Bohužel musím souhlasit :( Z první i druhé serie jsem byl nadšený a tady se to nadšení tak nějak vytratilo.