Oni se blíží. Ale kdo jsou „oni“? Nejočekávanější sci-fi Netflixu letošního roku je za dveřmi. Jeho poslední trailer je opravdu impozantní

Foto: Netflix © 2023

Před premiérou seriálu na filmovém a televizním festivalu SXSW v Austinu v Texasu, která se uskuteční v pátek 8. března, Netflix zveřejnil finální trailer a nejnovější fotografie včetně klíčového vizuálu k jednomu ze svých letošních nejočekávanějších seriálů Problém tří těles (3 Body Problem), který se bude na festivalu promítat v kinech.

Seriál Problém tří těles natočený podle slavné sci-fi trilogie mají na svědomí tvůrci Hry o trůny. Ti také slíbili, že půjde o velkolepou podívanou, něco, co milovníci sci-fi ještě prý neviděli. Knižní předloha u nás vyšla v roce 2018 a okamžitě si získala mnoho fanoušků sci-fi a fantasy literatury. Liu Cixin za ni coby první Asiat v historii získal významnou cenu Hugo. Kniha si pohrává s myšlenkou, že ve vesmíru nejsme sami. A když už někdo do vesmíru nemoudře vyšle signály, neměl by počítat se zrovna nejvlídnější odezvou.

3 Body Problem
Foto: Netflix © 2023

„Musím vám něco říct… něco šíleného, ale pravdivého… o nás všech. Začalo to už dávno,“ říká v začátku nového traileru vědkyně Jin Cheng, kterou v seriálu Problém tří těles ztvárnila novozélandská herečka Jess Hong. Nový titul od tvůrců hry o trůny Davida Benioffa a D. B. Weisse ve spolupráci s Alexandrem Woo nabízí mysteriózní prvky z reálného života, které kloubí s prvky virtuální reality. Strhující příběh pětice geniálních vědců na různých kontinentech a v různých dobách zjišťuje, že se svět otřásá v základech. Zákony přírody přestávají platit a na obzoru číhá děsivá hrozba.

„Natáčení Hry o trůny bylo pro nás největším zážitkem v životě. Ale strávili jsme v tomto fiktivním světě celých deset let, takže jsme chtěli něco, co by představovalo novou výzvu na všech úrovních, a to tento příběh opravdu představuje. Pořád je to žánrové vyprávění – ale pod jednou velkou „střechou“ je to asi tak daleko, jak jen se dá dostat od toho, co jsme právě dělali na Hře o trůny. Odtud pramenilo vzrušení i strach; děláte něco nového, takže musíte začít znovu. Nemůžete použít šablonu, kterou jste používali předtím, a jen do ní zapojit nové postavy, dialogy a příběh. Dokonce i tón je jiný; i vzhled je jiný. Všechno v tomto seriálu je jiné,“ dodává D. B. Weiss.

3 Body Problem
Foto: Netflix © 2023

O seriálu Problém tří těles

Osudové rozhodnutí mladé ženy v Číně 60. let minulého století se odráží v prostoru a čase až do současnosti. Když se před jejich očima nevysvětlitelně rozplynou přírodní zákony, spojí své síly úzká skupina geniálních vědců s neortodoxním detektivem, aby čelili největší hrozbě v dějinách lidstva.

V seriálu hrají (v abecedním pořadí) Jovan Adepo, John Bradley, Rosalind Chao, Liam Cunningham, Eiza González, Jess Hong, Marlo Kelly, Alex Sharp, Sea Shimooka, Zine Tseng, Saamer Usmani, Benedict Wong a Jonathan Pryce.

Netflix seriál uvede 21. března 2024.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.