Mezi seriály, které budou mít zpoždění kvůli stávce amerických scénáristů, je i několik velkých hitů včetně Stranger Things

Foto: Netflix

Vzhledem k tomu, že konec stávky Svazu amerických scénáristů, kteří se s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek, je v nedohlednu, některé seriály pozastavily a v některých případech úplně zastavily výrobu. Paří mezi ně i pár oblíbených kousků z Netflixu.

Stranger Things

Stranger Things patří mezi ty, jejichž zpožděná výroba bude fanoušky nejvíce mrzet. Tvůrci populárního sci-fi oznámili odložení začátku produkce páté a poslední řady. „Není možné během stávky spustit kamery. Doufáme, že bude brzy dosaženo spravedlivé dohody, abychom se mohli všichni vrátit ke své práci,“ uvedli bratři Dufferové.

Jakmile dojde k zastavení práce, nejenže je členům Svazu amerických scénáristů zakázáno psát, ale cokoli, co již bylo napsáno před stávkou, nelze během produkce upravovat, uvedl na Twitteru televizní scénárista a producent Mike Royce. Podle jeho slov se nesmí změnit sni slovo, ani čárka.

TAKÉ JSME PSALI: Stranger Things bude mít dva spino-ffy. Jeden z nich může být klíčem ke konci, lákají tvůrci

Big Mouth

Na svou sedmou sérii čeká animovaný komediální seriál Big Mouth, kterou má Netflix uvést během letošního roku. Jeho poslední řada vyšla 28. října 2022. Seriál byl již obnoven i pro osmu a poslední řadu. Ovšem stávka podle Variety začal šest týdnů před začátkem psaní jejího scénáře a nyní se čeká, co bude dál. Tvorba se tedy posune.

Cobra Kai

Na šestou řadu čeká akční seriál Cobra Kai, který patří mezi nejoblíbenější počiny Netflixu. Showrunner Jon Hurwitz na Twitteru uvedl: „Nesnášíme stávky, ale když musíme, udeříme tvrdě. Scénáristé Cobra Kai odložili pera. Na place nejsou nyní žádní autoři. Nejsou to zábavné časy, ale je to bohužel nutné. Ve chvíli, kdy dojde k férovému jednání, vrátíme se k práci.“

Foto: Curtis Bonds Baker/Netflix

Naměkko

V problémech se ocitl také seriál Naměkko, který vyšel letos v březnu a zahráli si v něm skutečný otec a syn. Přestože druhá řada ještě nebyla Netflixem oficiálně objednána, podle serveru Deadline už probíhala její výroba. Avšak nyní byla pozastavena.

Další seriály v ohrožení

Mezi pořady z jiných streamovacích platforem, jejichž výroba byla kvůli stávce pozastavena, patří například Yellowjackets, Power Book III: Raising Kanan, Night Court, Ve vatě, Stále v kurzu, Evil, American Horror Story, Základka Willarda Abbotta nebo spin-off Hry o trůny A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Night.

Seriály, které nejsou v ohrožení

Naopak ohrožení pokračování divácky oblíbených seriálů jako jsou Rod Draka, Riverdale nebo Mandalorian se bát nemusíme. Jejich scénáře byly dokončeny ještě před začátkem stávky.

TAKÉ JSME PSALI: Netflix chystá pokračování Narcos o nejmocnějším drogovém bossovi a nejhledanějším uprchlíkovi po bin Ládinovi

Foto: Dean Buscher/Netflix

Zdroje: TV Line, Deadline, Variety, Forbes, Twitter/Jon Hurwitz, Twitter/Mike Royce

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.