10 filmů a seriálů o čarodějnicích, které na Netflixu najdeme s češtinou

Foto: Diyah Pera/Netflix

V kinech právě řádí kouzelníci z Bradavic v dalším díle filmu Fantastická zvířata a 30. duben je také dnem pálení čarodějnic. Právě dnes je tedy ten nejvhodnější čas si pustit i nějaký ten čarodějný film nebo seriál. Máme pro vás 10 titulů pro děti i dospělé, na které se můžete podívat na Netflixu.

Čarodějnice školou povinné

Mildred Hlučná žije se svou maminkou docela obyčejný život, až do dne, kdy Maud Mágová narazí koštětem do jejich balkonu. Maud, která se již učí čarodějkou, seznámí Mildred s čarodějnickou školou, která sídlí na vrcholku hory. I Mildred by chtěla na škole zůstat, a tak musí začít trénovat nejrůznější kouzla. Podaří se Mildred nastoupit na Akademii slečny Krákavé? Britský seriál nabízí hned čtyři řady a je inspirován oblíbenými knihami Jill Murphy. Bohužel, ačkoliv je seriál spíše pro děti, na Netflixu jej najdeme jen s českými titulky.

Čarodějnice navždy

Mladá čarodějka ze 17. století cestuje do budoucnosti, aby zachránila milovaného muže. Nejprve se ale musí srovnat se současnou Cartagenou a porazit temného soka. Kolumbijský seriál má dvě řady po osmi a deseti epizodách. Na Netflixu je pouze s českými titulky.

Kočičí kouzlo

Willa Wardová dostane k dvanáctým narozeninám huňatý dárek, který jí a jejím kamarádkám otevře dveře do světa kouzel, mluvících zvířat a dalších divů. Devítidílný americký seriál z roku 2021 si na Netflixu můžete pustit i s českým dabingem.

Slet čarodějnic

V Baskicku v roce 1609 se několik žen obviněných z čarodějnictví snaží oddálit svoji popravu, a tak nalákají inkvizitora na oslavu sabatu. Španělské historické drama z roku 2020 má 92 minut a na Netflixu je s českými titulky.

Doručovací služba čarodějky Kiki

Magický příběh podnikavé třináctileté dívky Kiki, která musí splnit tradiční rituál, aby se stala plnohodnotnou čarodějnicí, je jedním z úžasných anime studia Ghibli. V doprovodu své černé kočky Jiji se musí Kiki vydat vstříc celoživotnímu dobrodružství, aby prokázala svoji soběstačnost. Přistane v dalekém přímořském městečku a zakládá si vlastní živnost – doručovací službu. Tím započne nádherná zkušenost samostatnosti, zodpovědnosti a nalezení svého místa ve světě. Na Netflixu je tento skvělý film, který si najde příznivce mezi malými i velkými diváky, i s českým dabingem.

Sabrinina děsivá dobrodružství

Napůl člověk a napůl čarodějka Sabrina se pohybuje mezi dvěma světy, svoji pozornost dělí mezi vylomeniny náctileté smrtelnice a kouzelnický rodinný odkaz – Církev noci. Americký fantasy seriál si našel mnoho příznivců a tak ho Netflix vydal už ve čtyřech řadách s českým dabingem. Na ČSFD má seriál hodnocení 74 %.

Luna Nera

V Itálii 17. století se náctiletá dívka dozví, že pochází z rodiny čarodějnic. Otec jejího přítele ji ale kvůli čarodějnictví pronásleduje. Italská minisérie má 6 dílů a na Netflixu je s českými titulky.

Malá čarodějnice

Malé čarodějnici je pouhých 127 let, takže ji její starší kolegyně považují za děcko. I přes přísný zákaz pozoruje slavný sabat, který se koná o Valpuržině noci na vzdálené hoře Brocken. Je však prozrazena a dostane trest – má rok na to, aby se naučila velkou knihu kouzel zpaměti, a pak se rozhodne o jejím osudu. Dívenka je odhodlaná stát se tou nejlepší z nejlepších a okamžitě se s pomocí svého mluvícího havrana Abraxase pustí do práce. Zpočátku neochotně, ale posléze čím dál naléhavěji zjišťuje, že ji mnohem více těší lidem pomáhat, než je obtěžovat nejapnými žertíky. Ale velké čarodějnice, zvláště pak hlavní čarodějka baba Bimbula, začnou být vůči ní podezíravé. Pro ně totiž dobré skutky rozhodně nejsou nástrojem k tomu být dobrou čarodějnicí. Takže když dojde na mistrovskou zkoušku, je malá čarodějnice postavena před obrovské dilema. Film je na Netflixu s českým dabingem.

Mařenka a Jeníček v lese hrůzy

Kdesi daleko v zemi pohádek vede mladá dívka svého malého bratra do temného lesa. Zoufale shání jídlo i dřevo. Narazí ovšem na děsivé ztělesnění zla. Strašidelná verze slavné pohádky bratří Grimmů o sourozencích hledajících způsob přežití, místo kterého ale objeví obydlí lidožravé čarodějnice, je na Netflixu s českými titulky.

Příšerákovi

Wishbonovi nejsou právě šťastná rodinka. Máma Emma má knihkupectví, které je před krachem, táta Frank je přepracovaný a každý den trpí pod tyranským šéfem. Dcera Fay je nešťastná, stydlivá teenagerka a syn Max je sice matematický genius, ale ve škole ho ostatní šikanují. Jenže ty opravdové trable Wishbonovy teprve čekají. Mámu Emmu si totiž jako svou budoucí partnerku vyhlédnul samotný hrabě Dracula. Pošle zlou čarodějnici Babu Yagu, aby Emmu proměnila v upírku. Yaga však nedopatřením změní i zbytek rodiny v příšery. Rodina monster se vydává po stopách čarodějnice s jediným cílem: přinutit ji, aby odčarovala prokletí a vrátila jim lidskou podobu. Cesta za rodinným štěstím je však plná úskalí a ostrých špičatých zubů. Tento rodinný animovaný film je na Netflixu s českým dabingem.

Zdroje: Netflix, Bioscop, ČSFD, HBO, Na Filmu

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.