Revoluční kriminální seriál se blíží: Fanoušci jsou nadšení z jeho upoutávky

Foto: Jung Jaegu / Netflix

Korejská adaptace neuvěřitelně populární španělské série Papírový dům (Money Heist/La Casa de Papel) od Netflixu s názvem Papírový dům – Korea: Společný hospodářský prostor (Money Heist: Korea – Joint Economic Area) konečně dostala plnohodnotný trailer.

Původní Papírový dům, který vytvořil Álex Pina, měl pět sérií, které obsahovaly dvě samostatné komplexní loupeže, jednu v Královské mincovně Španělska a druhou ve Španělské bance. Pořad vyhrál v kategorii Nejlepší dramatický seriál na 46. ročníku mezinárodních cen Emmy.

Plán v korejské verzi také pochází z hlavy geniálního Profesora, kterého tentokrát nehraje Álvaro Morte, ale Yoo Ji-tae . Uprostřed znovusjednocení země se Profesor potkává s Tokio (Jeon Jong-seo), která se potýká s tvrdou realitou kapitalismu, a svádí ji, aby se připojila k jeho plánu ukrást ​​4 biliony wonů z Korejské sjednocené mincovny. Aby mohl tento plán uskutečnit, sestaví partu prvotřídních zlodějů, kteří skrývají svou identitu nikoli za maskami Salvadora Dalího z původní série, ale maskami Hahoe, což jsou tradiční korejské masky staré staletí.

Cílem Profesora je zvrátit nespravedlnost vytvořenou v této kapitalistické společnosti. Ne vše jde ale podle plánu, jak ukazuje trailer. Velitel posádky – Berlín, kterého hraje Park Hae-soo ze Hry na oliheň (Squid Game), rozdělí rukojmí podle jejich národnosti, buď na Severokorejce, nebo Jihokorejce, díky čemuž napětí ještě stoupá. Skupina s jihokorejským specialistou na vyjednávání Seon Woo-jinem (Kim Yun-jin) a bývalým severokorejským zvláštním agentem Cha Moo-hyukem (Kim Sung-oh) se pokusí loupež ukončit.

Nový oficiální trailer, který Netflix zveřejnil 2. června, již pomohl zklidnit pochybnosti fanoušků, kteří nevěřili, že by mohla být korejská verze jejich oblíbeného seriálu dobrá. „Co nového asi může přinést?“ ptali se někteří. Po zhlédnutí traileru ale v internetových diskusích převládá nadšení.

První část seriálu Papírový dům – Korea: Společný hospodářský prostor má premiéru 24. června.

Zdroje: Netflix, We Got This Covered, Twitter, Trailer

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.