Gump se po 3 letech vrací na plátna kin a nebude sám. Pokračování má nový trailer a překvapí skvělým obsazením

Eva Lenská
Foto: Bioscop

Snímek Gump – pes, který naučil lidi žít, měl premiéru v létě roku 2021 a producent a zároveň autor knihy Filip Rožek tehdy neplánoval pokračování. Po třech letech je ale všechno jinak. Okolnosti se změnily, život přinesl nová rozhodnutí a snímek Gump – jsme dvojka režiséra F. A. Brabce míří do kin. Ve filmu uvidíte nejen staré známé, ale i nové tváře. Příběh bude zábavnější a ještě větší prostor dostal vztah mezi člověkem a zvířetem.

Gumpova nová filmová cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem (Bolek Polívka) projdou příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. Na té cestě potkají opět spoustu nových lidí, ale taky zvířat, nejenom psů. Třeba statečné prasátko Prince, trochu nafoukaného kohouta Silvera, hvězdu manéže poníka Tommorowa nebo pejska Juliána, který svým lidem zachránil život. Gump navíc najde i svoji ségru Kytičku.

ČTĚTE TAKÉ: FILM O NEMILOSRDNÝCH SÉRIOVÝCH VRAZÍCH SENIORŮ VÁLCUJE ČESKÁ KINA. MANŽELÉ STODOLOVI JSOU ČESKÁ ODPOVĚĎ NA DAHMERA

Pokračovaní bude veselejší a kromě Bolka Polívky si v něm zahrají Richard Krajčo (Oříšek), Vica Kerekes (Kostička), Štěpán Kozub (Křivák) a Josef Vojtek (Řezník). Diváci se ale mohou těšit i na Evu Holubovou, Ivanu Chýlkovou, Martinu Pártlovou, Karla Rodena nebo Annu Šulcovou.

Hudbu k filmu složil Ondřej Gregor Brzobohatý a ústřední song Život je krásný má na svědomí Richard Krajčo se svou kapelou Kryštof. Pokáč pro film složil další píseň, která dostala název Život je pes. Pokračování Gumpa by se samozřejmě neobešlo bez Ivana Trojana, který chlupatého hrdinu namluvil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V KOUZELNÉM IRSKU SI PŘEJE MUŽE SVÝCH SNŮ, NAKONEC DOSTANE ROVNOU DVA: NA NETFLIX MÍŘÍ NOVÁ ROMANTICKÁ KOMEDIE S LINDSAY LOHAN

V čem se bude dvojka lišit od jedničky? „Nebudeme se věnovat tolik tomu, čemu jsme se věnovali v jedničce. To znamená v uvozovkách týrání psů. Budeme se věnovat tomu, jak psi fyzicky a psychicky pomáhají. Bude to veselejší a pozitivnější,“ uvedl F. A. Brabec v tiskových materiálech k filmu.

Také Gump se změnil. „Gump udělal hrozně velký pokrok, je opravdu vidět, že si zvykl na lidi. Je to jiný pejsek, než býval. Myslím si, že to pro něj bylo náročné, naštěstí měl ale u sebe psí sestru, parťačku, takže se ta pozornost dělí mezi ně. Což mu pomáhá, je odvážnější a jako herecký kolega rozhodně vyspěl, vychválil hafana Richard Krajčo,“ jenž měl největší radost z toho, že si mohl zahrát se Štěpánem Kozubem.

NAPSALI JSME TAKÉ: ROZPADLO SE JÍ MANŽELSTVÍ A STALA SE TERČEM VEŘEJNÉHO ZÁJMU. GABRIELA SOUKALOVÁ VE SVÉM DOKUMENTU ZODPOVÍ VŠECHNY PALČIVÉ OTÁZKY

Máte-li rádi psy a vůbec všechna zvířata, neváhejte si zajít na pokračování do kina. Velkou výhodou je, že s sebou můžete vzít i svoje ratolesti. Kdybyste si náhodou chtěli připomenout jedničku, tak ji najdete na Netfixu.

Gump – jsme dvojka režiséra, snímek plný lásky ke zvířatům i k lidem, má v kinech premiéru 28. března.

Zdroj: Bioscop presskit

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.