Rozpadlo se jí manželství a stala se terčem veřejného zájmu. Gabriela Soukalová ve svém dokumentu zodpoví všechny palčivé otázky

Eva Lenská
Foto: Bohemia MP

Gabriela Soukalová, jméno, které mnohokrát zaznělo na biatlonových tratích po celém světě, ale pak najednou přišlo ticho. Ticho, které však nebylo projevem slabosti, ale síly a rozhodnutí. Po krátkém odmlčení se olympijská medailistka vrací nejen do arény biatlonu s plnou silou a touhou po comebacku, ale také na plátna českých kin. Premiéry filmového dokumentu Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí se dočkáme už za pár dní.

Film líčí příběh Gabriely Soukalové, největší ženské biatlonové hvězdy v naší historii, která se zařadila mezi nejlepší závodnice na světě. Sleduje její neuvěřitelnou cestu z Jablonce nad Nisou na světový trůn a umožní divákovi proniknout do tajů jejího života. Zároveň mapuje i vzestup popularity tohoto sportu, na němž má právě ona zásluhu.

Tato odhodlaná žena se stala nejúspěšnější světovou biatlonistkou, ale její životní cesta nebyla jednoduchá. Musela překonat spoustu překážek, nicméně se dostala až na vrchol, když se stala vítězkou Světového poháru a několikanásobnou olympijskou medailistkou.

ČTĚTE TAKÉ: Z NADANÉ SPORTOVKYNĚ HVĚZDOU FILMŮ PRO DOSPĚLÉ. NA NETFLIX MÍŘÍ PEPRNÝ ČESKÝ SNÍMEK INSPIROVANÝ SKUTEČNOSTÍ

Film však dokumentuje její vzestup i pád. Z vrcholu sportovního i společenského postavení se Gabriela ocitla na samém dně. Dokument o délce 98 minut se zabývá jejími úspěchy, koncem kariéry i rozpadem manželství, které se stalo terčem veřejného zájmu. Jaké byly příčiny? Kdo za to může? Dalo se to nějak zastavit?

Odpovědi na tyto otázky naleznete v tomto životopisném dokumentu. A nejen to. Dozvíte se také, jak se v nejtěžším momentu života postavit zase na nohy a vydat se vzhůru. Navíc zjistíte, zda je pravda, že se Gabriela loni pokusila o návrat.

Filmový dokument Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí natočil režisér Petr Větrovský. V kinech má snímek premiéru už 7. března. Nenechte si ho ujít.

Zdroj: Bohemia MP

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.